Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda Civic Centralny zamek

dave2 02 Nov 2004 19:45 9894 7
    dave2
    Level 11  
    Witam!!!
    Czy wie ktoś może gdzie znajduje się sterownik centralnego zamka lub jego złącze w Hondzie Civic 96r. 5 drzwi -wersja angielska. Potrzebuje podłączyć sterowanie zamkiem z alarmu.

Pozdrawiam!!!
    kk.2000
    Level 26  
    sterownika nie znalazłem, ale po lewej stronie lewej nogi kierowcy idą przewody sterujące zamkiem. Tam się podłączałem. Idą z drzwi kierowcy, tam też jest kostka połączeniowa i 2 cieńsze przewody używane jako sygnałowe zamykania i otwierania. Oba sterowane sygnałem 0V.
    dave2
    Level 11  
    Witam!!

Zgadza się przewody te to biało-czerwony i żółto-czerwony a znajdują się one w siwej kostce 20 -stykowej pod plastikowym boczkiem tuż za rączką do otwierania maski silnika.
    Sterowane są masą.
    Wszystko extra tylko po co w drzwiach kierowcy siłownik centralnego skoro i tak otwiera on je kluczem!!. I tak otwierają się troje drzwi oprócz kierowcy!
    Ciekawe kto na taki wspaniale oszczędny pomysł wpadł........ żółtki czy angole?!!!

Pozdrawiam!!
    kornikp
    Level 11  
    a ja zrobiłem - poprostu trzeba dołożyc siłownik za ok. 16 zł i rozkręcić tapicerke. Wszystko działa bez najmniejszych problemów.
    dave2
    Level 11  
    A ja jeszcze nie - bo mi się tapicerki nie chce odkręcić :lol: ,
    a tak na marginesie: pasuje taki zwykły uniwersalny siłownik bez żadnych kombinacji?
    Doktorr
    Level 35  
    Ja również założyłem siłownik i podłączyłem do alarmu teraz otwiera się z pilota.Też musiałem wciąć się w te kable co idą od tylnych drzwi ,o których wspominał przedmówca.Pytałem w ASO Hondy gdzie jest ta kochana centralka to mnie zbyli.
    kornikp
    Level 11  
    no powiem szzerze że też się do tego zabierałem :) pasuje najzwyklejszy sterownik kupiony na allegro za parenaście zł, no i jest mały problem z przeciągnięciem kabli z drzwi do środka. Pozatym to bajka...
    Pozdrawiam.
    p.s. To jest super wygodna sprawa...
    yasiu.brzeg
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Sterownik znajduje się w prawych przednich drzwiach. POZDRAWIAM