Witam, mam wykonać projekt na zaliczenie i pomyślałem, że będzie to takie urządzonko które:
1. GPS pobiera dane o pozycji, prędkość, satelitach etc.
2. (jeśli mi się uda) wyświetli to na ekraniku LCD
3. zapisze to wszystko na karcie SD (albo M2)
4. Znowu zaczyna od 1. i tak aż do wyłączenia.
Takie są założenia. Z mikrokontrolerami miałem do czynienia przy lf'ach i robieniu cube z diod led, programuję w c/c++. Proszę o jakieś linki, materiały albo sugestie bo z modułem GPS (jak one się komunikują z mikrokontrolerem?) nie miałem styczności, to samo jak zapisać jakieś dane na karcie pamięci? Czy to wszystko da się postawić na mikrokontrolerze atmega? Macie jakieś podpowiedzi jakiego konkretnie modelu GPS i LCD użyć? Będę wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź.
1. GPS pobiera dane o pozycji, prędkość, satelitach etc.
2. (jeśli mi się uda) wyświetli to na ekraniku LCD
3. zapisze to wszystko na karcie SD (albo M2)
4. Znowu zaczyna od 1. i tak aż do wyłączenia.
Takie są założenia. Z mikrokontrolerami miałem do czynienia przy lf'ach i robieniu cube z diod led, programuję w c/c++. Proszę o jakieś linki, materiały albo sugestie bo z modułem GPS (jak one się komunikują z mikrokontrolerem?) nie miałem styczności, to samo jak zapisać jakieś dane na karcie pamięci? Czy to wszystko da się postawić na mikrokontrolerze atmega? Macie jakieś podpowiedzi jakiego konkretnie modelu GPS i LCD użyć? Będę wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź.