Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

passat b6 kod 05488 i 02811

LelokPL 07 Apr 2011 00:11 13298 6
    LelokPL
    Level 15  
    Witam mam od znajomego passata B6

Problem wcześniej polegał na tym ze świeciła sie na desce kontrolka kierownicy wiem ze jest to przyczyna uszkodzonej blokady kierownicy wiec ja wyciągałem i można powiedzieć ze naprawiłem przelutowalem styki i podłaziłem nakładkę na microswitch
    pomogło to w pewnym stopniu ale nie dokładnie chodzi o to ze teraz czasem podczas zapalania,zapali ale zgaśnie pojawia się wtedy kontrolka świec żarowych :(
    i znów to samo od początku za 2 czasem 3 razem odpali

Silnik chodź jakoś dziwnie ma 819-822 obroty po prze-gazowaniu.
    jeżeli któryś z kolegów może mi powiedzie czy to może być dalej problemem zblokowanego układu kierowniczego ?? czy jest to pokrewne z czymś innym szukałem na rożnych forach i wiele tematów przestudiowałem na elektrodzie i dalej nie mogę dostrzec do tego co może być tego przyczyna :(

może któryś forumowiczów miał już taki problem :(

Pozdrawiam i dziękuje z góry za wypowiedz
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    Jaki kolor tej kierownicy Ci się świecił, pomarańczowy, czy czerwony? Po drugie czy to się samo zrobiło, czy po jakiejś naprawie (ważne). Generalnie jest tak, że jeśli masz nie odblokowaną kierownicę, to silnik zapala i gaśnie. Więc na początek proponuję dobry skan wszystkich systemów, bo być może przyczyną jest zupełnie co innego niż kierownica. Dodam, że cała ta kolumna kier. musi być odpowiednio zakodowana i jeśli to kodowanie jest złe, to albo wogóle nie zapali, albo będzie gasł. Tego raczej sam w domu nie zrobisz. Przeskanuj, jak pisałem i zobaczymy co dalej.Pozdrawiam.
    LelokPL
    Level 15  
    Witam ponownie powiem tak przeskanowane zostało w całości oprogramowaniem do Lunch Mastera x431

i pokazuje te dwa błędy ten jeden błąd pokazuje po skasowaniu dopiero wtedy kiedy nie odpali w kodach silnika.

Wiem ze powinno zostać zakodowana blokada ale z tego co kojarzę to dopiero po jej zmianie na inna a nie pop naprawie jeżeli sie mylę proszę o poprawienie mnie.

a jeżeli chodzi o kontrolkę tej kierownicy to świeciła najpierw na pomarańczowo później zapalała się czerwona i koniec samochód wcale nie zapalił.
    teraz po zrobieniu tej blokady po załączeniu stacyjki kierownica się świeci testuje ja zapala się pomarańczowa a później czerwona i gaśnie :(
    i można odpalić samochód
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    Więc skoro blokada kierownicy już działa poprawnie, to niestety, ale już Ci ASO pozostało. Sam nie rób, bo po1 nie zrobisz, a po drugie możesz poblokować elektronikę na dobre (nawet hamulca postojowego nie wyłączysz!). Prawdopodobnie problem tkwi w kolumnie kierowniczej. A próbowałeś jeszcze uruchamiać autko dopiero kiedy kontrolka od kierownicy zgaśnie?
    LelokPL
    Level 15  
    Witam powiem tak ze nie wygląda mi to już na blokadę kierownicy a mianowicie problem ten nie pokazuje się gdy przy rozruchu nacisnę pedał gazu to obroty się podsiana i nie zgaśnie .

Czy miał ktoś taki problem może któryś z zaworów odpowiada ze dola-downie podczas odpalania ??
    biallas
    Level 12  
    witam wszystkich
    udało mi się dokopać do firmy ktora ma swojej ofercie zestawy naprawcze do blokady , jest to zestaw mikrostykow - fabrycznie nowych i co najwazniejsze oryginalnych ! po zakupie znajomy elektryk wymienił wadliwe styczniki w moim aucie - problem blokady ustąpił

http://www.sislab.pl/VOLKSWAGEN_PASSAT_B6_CC_RYGIEL_BLOKADA_zestaw_naprawczy-987.html
    passat b6 kod 05488 i 02811

cena bardzo przystepna za cały zestaw , jest to najtansza opcja naprawy na dzień dzisiejszy !
    pawełku
    Level 10  
    Witam,

Kolega biallas uprawia na forum reklame Link

Dodano po 34 [minuty]:

Do kolegi LelokPL,

17978/P1570/005488 - Engine Start Blocked by Immobilizer

02811 - Electronic Steering Column Lock Control Module (J764)
    02811 - Electronic Steering Column Lock Control Module (J764): Faulty
    02811 - Electronic Steering Column Lock Control Module (J764): Defective

Myślę, że nie trzeba tłumaczyć.

Teraz wiesz nad czym trzeba się skupić. Wymiana.... droga sprawa... ale microswitch'e w blokadzie możesz jeszcze raz sprawdzić wiesz przecież jak działają , nie potrzeba tam żadnych podkładek itp. miernik w rękę i sprawdzić "który to".

Wesołych Świąt.