Witam,
To co obecnie oferuje mi zwykła antena siatkowa+zasilacz (jednym słowem minimum - bez udziwnień) nie spełnia moich oczekiwań. W rezultacie mam dostępne 6 kanałów, tj. :
TVP 1 - jakość dobra, jednak występuje nakładanie obrazu
TVP 2 - jakość dobra, jednak występuje nakładanie obrazu
TVP INFO - jakość okropna, snieży, nakładanie obrazu itd.
POLSAT - jakość dobra
TV 4 - jakość dobra, jednak występuje nakładanie obrazu
TVN - śnieży, nie nadaje się do oglądania
TV PULS - brak
Moja lokalizacja - okolice Zduńskiej Woli, województwo łódzkie.
I teraz sytuaja wygląda następująca.
Posiadam telewizor Samsung PS42A451P1 - tutaj specyfikacja http://qoop.pl/LCD-Plazma-TV/Telewizor-42-Pla...amsung-Ps42a451p1-1024-X-768-Hd-Ready-2-Hdmi/ na stronie samsunga nie mogłem znaleźć, więc nie wiem czy do końca można wierzyć tym danym.
Wiem, że na niektórych obszarach Polski możliwy jest odbiór telewizji cyfrowej.
Według strony internetowej www.dvbtmap.eu w Łodzi figuruje taki nadajnik pozwalający na odbór paru kanałów w lepszej jakości. Obrazki poniżej:
I pojawia się pytanie czy podany model telewizora posiada wbudowany tuner umożliwiający odbiór tych kanałów? Ze specf. wynika, że nie ale warto zapytać ;P
Teraz najważniejsze.
Proszę podać mi model anteny która poprawi jakość odbioru sygnału, tak żeby te wszystkie tvny i jedynki prawidłowo działały ;P(sygnał analogowy) . Nalepiej żeby antena odbierała również kanały w technologi cyfrowej. Jakie kable do tego?
EDIT: ATX - 91 (18dB) ze wzmacniaczem LNA 177 (18-30dB)
oraz zasilaczem 12V
Taki zestaw będzie dobry?
To co obecnie oferuje mi zwykła antena siatkowa+zasilacz (jednym słowem minimum - bez udziwnień) nie spełnia moich oczekiwań. W rezultacie mam dostępne 6 kanałów, tj. :
TVP 1 - jakość dobra, jednak występuje nakładanie obrazu
TVP 2 - jakość dobra, jednak występuje nakładanie obrazu
TVP INFO - jakość okropna, snieży, nakładanie obrazu itd.
POLSAT - jakość dobra
TV 4 - jakość dobra, jednak występuje nakładanie obrazu
TVN - śnieży, nie nadaje się do oglądania
TV PULS - brak
Moja lokalizacja - okolice Zduńskiej Woli, województwo łódzkie.
I teraz sytuaja wygląda następująca.
Posiadam telewizor Samsung PS42A451P1 - tutaj specyfikacja http://qoop.pl/LCD-Plazma-TV/Telewizor-42-Pla...amsung-Ps42a451p1-1024-X-768-Hd-Ready-2-Hdmi/ na stronie samsunga nie mogłem znaleźć, więc nie wiem czy do końca można wierzyć tym danym.
Wiem, że na niektórych obszarach Polski możliwy jest odbiór telewizji cyfrowej.
Według strony internetowej www.dvbtmap.eu w Łodzi figuruje taki nadajnik pozwalający na odbór paru kanałów w lepszej jakości. Obrazki poniżej:

I pojawia się pytanie czy podany model telewizora posiada wbudowany tuner umożliwiający odbiór tych kanałów? Ze specf. wynika, że nie ale warto zapytać ;P
Teraz najważniejsze.
Proszę podać mi model anteny która poprawi jakość odbioru sygnału, tak żeby te wszystkie tvny i jedynki prawidłowo działały ;P(sygnał analogowy) . Nalepiej żeby antena odbierała również kanały w technologi cyfrowej. Jakie kable do tego?
EDIT: ATX - 91 (18dB) ze wzmacniaczem LNA 177 (18-30dB)
oraz zasilaczem 12V
Taki zestaw będzie dobry?