Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lublin '95 4c90 brak mocy

08 Kwi 2011 11:58 3428 3
  • Poziom 31  
    Witam

    Mam problem z Lublinkiem '95 4c90 bez turbo , podczas jazdy słabnie , czuć jakby ktoś doczepił mu przyczepę , autko jest wyraźnie słabsze niż kiedyś , czuć to na pusto a po załadowaniu to strach jechać .
    Wymieniłem "smoka" w zbiorniku bo poprzedni był zamulony na siateczce , wężyki i filterek paliwa wymienione , nowa pompka , nie wiem jak się fachowo nazywa ale drugi filtr w metalowej puszcze też wymieniłem . Auto odpala normalnie tzn. jak zimny to tak trzeba zakręcić 3 sekundy jak ciepły pali od "kopa" .
    Co może być z nim nie tak ? pompa wtryskowa , wtryskiwacze ?
  • Poziom 2  
    Dobrze byłoby sprawdzic po kolei:
    - filtr powietrza oraz wąż czy coś się w nim nie zablokowało i nie zapchało dolotu powietrza.
    - układ hamulcowy czy czasami któreś koło nie blokuje z tyłu - powinno byc gorące
    - układ paliwowy czy czasem te brudy nie przedostały się gdzieś dalej
    - na koniec sprawdziłbym stopień sprężania czy aby silnik nie ma dosyc ?

    Mam Lublina 2.4 D bez turbo i daje rade a na pusto przekracza 105 km/h więc coś jest z pewnością nie tak skoro na pusto słabnie u mnie z ładunkiem jedzie normalnie
  • Poziom 31  
    Powodem był zapchany filtr paliwa przy silniku (taki w metalowej obudowie)
  • Poziom 2  
    Patrz przypomniało mi się żebym sprawdził w swoim Lublinie filtr paliwa :)
    Dziękuję za mimowolne przypomnienie :D

    Pozdrawiam