Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wyłącznik ciśnieniowy jak odkręcić

amper2008 09 Apr 2011 14:47 4975 11
Wago
    amper2008
    Level 10  
    Witam, nie wiem czy wybrałem dobre miejsce do zamieszczenia tego tematu ale jakoś nie mogłem znaleźć lepszego. Otóż mam wyłącznik
    Wyłącznik ciśnieniowy jak odkręcić
    przy swoim hydroforze który zaczął przeciekać. Zakupiłem nowy, ale mam problem, gdyż nie wiem jak odkręcić stary a potem przykręcić nowy. Może ktoś wie jak to zrobić i mi podpowie. Czy muszę odkręcać te 6 śrubek pod spodem?
  • Wago
    stanislaw1954
    Level 43  
    Witam .
    Klucz płaski i odkręcić ten wyłącznik z gwintu w hydroforze.
    Wcześniej ,trzeba odpiąć przewody (tylko zapisz na kartce jak>gdzie są wpięte).
    amper2008
    Level 10  
    Też tak myślałem z początku ale jest tam za mało miejsca i wyłącznik się nie obróci
  • Wago
    any56
    Level 39  
    Nie,nie odkręcaj. Pod nimi jest membrama i rozszczelnisz układ.
    Powinieneś odkręcić całość od rury.
    Aby podłaczyć instalację elektryczną, musisz zdjąć czarną osłonę (mocowana na zatrzaskach).
    amper2008
    Level 10  
    Jak podłączyć przewody wiem. Gorsza sprawa z odkręceniem bo całość się nie okręci, jest tam za mało miejsca, nie da rady obrócic
    stanislaw1954
    Level 43  
    No to można odkręcić te 6 śrub ,a później ostrożnie przełożyć nowe części,byle nic nie pominąć i nie uszkodzić membrany (gumy).
    amper2008
    Level 10  
    Spróbuję w poniedziałek się z tym pobawić. Jeżeli mi się uda to napiszę jak tego dokonałem
    ziemek56
    Level 22  
    Skoro stary jest OUT możesz go nawet zniszczyć by miejsca starczyło na odkręcenie. Jeżeli miejsca na wkręcenie nowego brak - możesz przedłużyć po prostu sztucer i dopiero wkręcić nowy.
    Kategorycznie odradzam jakąkolwiek rozbiórkę nowego presostatu !!!
    balonika3
    Level 37  
    Poszukaj śrubunku, rozkręć go i odsuń hydrofor, jeśli to możliwe. Daj jakieś zdjęcie.
    antyprykator
    Level 14  
    ziemek56 wrote:

Dajcie se spokój z tymi radami, to nie ściąganie głowicy w nowym samochodzie. Nic się nie rozszczelni. Ale fakt, jak autor ma takie pojęcie jakie reprezentuje, to najlepiej wcale niech się nie bierze sam za wymianę...
    User removed account
    User removed account  
    ziemek56
    Level 22  
    antyprykator wrote:
    ziemek56 wrote:

Dajcie se spokój z tymi radami, to nie ściąganie głowicy w nowym samochodzie. Nic się nie rozszczelni. Ale fakt, jak autor ma takie pojęcie jakie reprezentuje, to najlepiej wcale niech się nie bierze sam za wymianę...

Radę starałem się dać dla LAIKA. Każdy tu pyta i nie wnikam w szczegóły - odpowiadam DLA ŚREDNIAKA. Nie wolno mi dzielić forumowiczów na L i G.
    To, że sam siedzę przy 400, 600 barach nie znaczy iż mam wyśmiewać Kolegę co chce sam sobie poradzić z pięcioma.
    Nie urażajcie się. Sam TUTAJ otrzymałem kilka super podpowiedzi w dziedzinie dla mnie obcej - staram się odwdzięczyć jak potrafię.

WSZYSTKIM PRZY OKAZJI
    WESOŁEGO ALLELUJA. :D