Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

miganie monitora przy laptopie

Malinka22 12 Apr 2011 22:37 2456 4
    Malinka22
    Level 2  
    witam, wczoraj zakupiłam laptopa firmy hp. Lekko używany, niespełna dwuletni, bardzo zadbany ale mam problem. Jeśli odłącze go od ładowania, to po pewnym czasie zaczyna mi migać. Miganie jest jest bardzo szybkie, prawie, że niezauważalne, występuje co kilkanaście minut, jest nieznaczące, nie utrudnia w niczym korzystania z laptopa, ale martwie się, ze może to się przerodzić w poważną usterkę. Bardzo prosze o pomoc!
    DJ_DrEw
    Level 15  
    Miga podświetlenie matrycy, czy sama matryca? Jeśli podświetlenie, to najprawdopodobniej na wykończeniu jest inwerter.
    Malinka22
    Level 2  
    chyba podświetlenie, nie umiem tego wytłumaczyć. Dochodzi do tego jeszcze jeden problem, że kiedy włączę komputer po szkole (prędzej jest nieużywany) to po jakiś 30 minutach wyłącza mi się całkowicie ekran, wygląda tak jakby był komputer wyłączony, ale komputer działa, tylko obrazu nie ma ;/ kiedy zresetuje komputer jest wszystko ok. co to może być?
    halik_ltd
    Level 23  
    Podaj dokładną nazwę i typ laptopa oraz jaki system operacyjny w nim używasz.
    Malinka22
    Level 2  
    Hp nx 7300, oryginalny xp. Zaznaczam, że to się dzieje jedynie przy odląćzeniu od zasilacza