Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Skoda Octavia 1.9tdi po wymianie rozrządu nie odpala...

p90eter 13 Kwi 2011 13:02 9730 14
  • #1 13 Kwi 2011 13:02
    p90eter
    Poziom 8  

    Mam taki problem.
    Po wymianie paska rozrządu rolek, napinacza, pompy wody samochód nie chce odpalić, kręcić ładnie kręci a odpalić nie chce.
    Jak trochę postoi to jakby już załapywała przez chwilę ale potem znowu nic. Sprawdziłem na wtryskach i ciśnienie ON jakieś jest.
    Prosiłbym o szybką podpowiedź...

    0 14
  • #2 13 Kwi 2011 21:11
    Qbuś
    Poziom 38  

    A jesteś na 100 % pewien, że pasek właściwy i prawidłowo założony ? Sprawdziłeś " na znakach, blokadach " wg. "przepisu" ?

    0
  • #3 13 Kwi 2011 21:14
    ogur3k
    Poziom 33  

    Grunt, że ciśnienie jakieś jest na wtryskach, a jak!

    Szybka odpowiedź: zaprowadź auto do renomowanego serwisu.

    0
  • #4 13 Kwi 2011 21:30
    kajaba autoserwis
    Poziom 29  

    No nie!!! No co może być jeśli przed wymianą wszystko było ok, a po wymianie już nie???!!!!
    O rozrządzie drogi, wołam o pomstę do Ciebie! :)

    1
  • #5 13 Kwi 2011 21:33
    ogur3k
    Poziom 33  

    kajaba autoserwis napisał:
    No nie!!! No co może być jeśli przed wymianą wszystko było ok, a po wymianie już nie???!!!!


    UWAGA, IRONIA!
    Pewno trzeba podpiąć pod VAGa i wykasować błędy... I będzie wszystko pięknie...
    Nie do rozrządu modły trza wnosić, ino do cudownego VAGa który wszystko potrafi.

    A tak na serio, p90eter oddaj komuś kto się zna i to robił, bo jeszcze bardziej popłyniesz na kasę a efektów nie będzie.

    0
  • #6 13 Kwi 2011 21:45
    kajaba autoserwis
    Poziom 29  

    Do VAGa to trzeba by było wołać o nadzieję :) toż to przecie Wszechwiedzący!! :)

    No ale nie czas i miejsce na takie sugestie! :)

    1
  • #7 13 Kwi 2011 21:57
    bartek89032
    Poziom 9  

    ustaw rozrzad poprawnie na blokady, moze jeszcze wystarczy

    0
  • #8 13 Kwi 2011 22:57
    patryk3444
    Poziom 20  

    A próbowałeś zrobić tak niech ktoś z twoich znajomych próbuje odpalać a ty w rurę od filtra powietrza psiknij plakiem .

    Moderowany przez Przemo9826:

    Wspaniała porada... Zauważył kolega że to stało się po wymianie rozrządu? Następna taka trafna odpowiedź zakończy się ostrzeżeniem.

    1
  • #9 13 Kwi 2011 23:16
    jarciu11
    Poziom 19  

    ja bym go tam na linke i ..........do puki nie zapali

    Moderowany przez Przemo9826:

    Wspaniała porada... Zauważył kolega że to stało się po wymianie rozrządu? Następna taka trafna odpowiedź zakończy się ostrzeżeniem.

    0
  • #10 14 Kwi 2011 01:11
    p90eter
    Poziom 8  

    dobra cwaniakować każdy umie ale żeby normalnie powiedzieć to tylko nieliczni. Samochód już normalnie odpala, tylko jak się jedzie to nie chce sie wkręcać na wyższe obroty, czemu tak może być??

    0
  • #12 14 Kwi 2011 08:02
    fuelinyourblood
    Poziom 35  

    Sprawdz ustawienie rozrzadu. Co z zasilaniem paliwa?

    0
  • #13 17 Kwi 2011 21:34
    slowik82
    Poziom 12  

    Mam pytanko odnośnie tego auta czy zaczeło odpalać po tym jak zmieniłeś ustawienie rozrządu czy może zrobiłeś coś innego że ożyło jak bym to wiedział to postarał bym się pomóc.

    1
  • #14 17 Kwi 2011 21:38
    cordoba_2004
    Poziom 27  

    posprawdzaj jeszcze raz wszystko przecież jakoś te koła blokowałeś ustawiałeś gdzieś popełniłeś błąd

    0
  • #15 29 Kwi 2011 07:58
    Damian-jg
    Poziom 10  

    Jak wymieniałeś rozrząd?? Używając blokad czy na pisaka??

    0
  Szukaj w 5mln produktów