Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Politechnika Gdańska a Politechnika Warszawska

majsterek87 14 Apr 2011 16:59 5565 4
    majsterek87
    Level 2  
    Witajcie
    Przez pewien czas studiowałem na kierunku elektrotechnika na PG w trybie zaocznym, niestety przerwałem studia z powodów osobistych, jednak teraz nosze się z zamiarem rozpoczęcia od nowa tego samego kierunku na PW.
    Na PG w planie był przedmiot Propedeutyka matematyki, aby dać szansę na nadrobienie zaległości i wyrównanie poziomu studentom, którzy dawno nie mieli do czynienia z matematyką, był to niewątpliwie świetny pomysł władz uczelni, teraz obserwując plany zajęć na PW odnoszę wrażenie, że tam jest od razu matematyka na poziomie wyższym bez żadnych powtórek.
    Proszę o jakieś informacje odnośnie programu nauczania matematyki na elektrotechnice niestacjonarnej na wydziale elektrycznym politechniki warszawskiej.
    ps. przeglądałem informatory zamieszczone na stronach ww uczelni, ale nie były oznaczone najświeższą datą :?:
    me_super
    Level 29  
    majsterek87 wrote:

Proszę o jakieś informacje odnośnie programu nauczania matematyki na elektrotechnice niestacjonarnej na wydziale elektrycznym politechniki warszawskiej.
    ps. przeglądałem informatory zamieszczone na stronach ww uczelni, ale nie były oznaczone najświeższą datą :?:

To ciekawe co jest na stronach www, ale co mówią w dziekanacie jak do nich zadzwonisz z tym pytaniem?
    majsterek87
    Level 2  
    nie miałem czasu zadzwonić w godzinach otwarcia dziekanatu, ale wysłałem maila z zapytaniem i na razie cisza, poczekam do maja wtedy rozpocznie się rekrutacja i podjadę osobiście na uczelnie po jakieś info :D
    obraknicka
    Level 1  
    Ja dokładnie w tej samej sprawie. Planuję w przyszłym roku podjęcie studiów zaocznych na elektrotechnice i chciałbym wiedzieć jak przygotować się do nich, zwłaszcza z matematyki. Wiem, że to ona sprawia najwięcej problemów ze wszystkich przedmiotów na pierwszym roku.

Szkoda, że ten wątek nie ma kontynuacji...może autor zebrał już dostateczną wiedzę w tym temacie i jest gotów by się nią podzielić ? :)

pzdr,
    _JF_
    Level 23  
    Jestem na politechnice w Łodzi i powiem że z matmą jest bardzo trudno, sporo jest ze szkoły średniej ale więcej jest nowości Ciężkich... dodatkowo wykładowcy na zaocznych mają mniej czasu by opracować materiał, wiec Twoim obowiązkiem jest douczenie sie we własnym zakresie... U mnie w 50% to matma w 3 rożnych przedmiotach :d