Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen xantia szybka utrata cisnienia w sferach

pazur-51 14 Apr 2011 18:22 2525 8
    pazur-51
    Level 10  
    Witam, w mojej Xanti I 1.8 16v (1995r) mialem strasznei sztywne przednie zawieszenie, troche zwlekalem z nabiciem sfer jednak jak juz podjolem sie regeneracji wszystko bylo ok po miesiacu dalo sie juz odczuc jak znowu robi sie sztywna i jest coraz gorzej, czego moze to byc przyczyna? Czy sfery nadaja sie juz tylko do wymiany czy moze problem siedzi w czyms innym? Z gory dzieki za pomoc
    micrus_poznan
    Level 14  
    Nie jestem przekonany co do regeneracji, zakup nowe. Czy w tym czasie ubylo CI LHM ??
    pazur-51
    Level 10  
    stan lhm'u raczej pozostal bez zmian choc drudno mi stwierdzic moze ubyla chociaz jakas sladowa ilosc lecz stan na mierniku ciagle jest ten sam, a moze znasz jakis sklep w ktorym mogbym zakupic gruchy do mojego modelu ?
    micrus_poznan
    Level 14  
    Siec sklepów InterCars AD Berniks zalezy co masz w swoim miescie
    pazur-51
    Level 10  
    O to chodzi ze w moim miasteczku nie ma dostepnosci do kupna tych sfer
    micrus_poznan
    Level 14  
    Wiec zostaje przesylka do Ciebie albo allegro
    garsija
    Level 14  
    Z tego co wiem to może się zdarzyć że nowe sfery będą też puste, zwłaszcza jeśli dłuższy czas leżą w magazynie. Jeśli szybko ucieka CI azot to chyba tylko zakup nowych. Swoja drogą ciekawe dlaczego akurat azot jest w tych sferach. Muszę zapytać o to mojego mechanika ;)
    Remi80
    Level 12  
    Jeśli chcesz podaj mi numer VIN na pw (wystarczy ostatnie osiem znaków) i sprawdzę Ci cenę w serwisie bo to starszych modeli można już oryginały w dobrych cenach zakupić
    robball
    Level 21  
    Pozostaje jeszcze kwestia jakości samej regeneracji i szczelności korków sfer po tej operacji. Można zregenerować zastępując korki specjalnymi zaworkami i wtedy jest ok. Zależy jeszcze jak długo jeździłeś na pustych, długotrwała jazda z niskim ciśnieniem w sferach powoduje dewastację wewnętrznej membrany.