Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak połączenia lokalnego (Sony VAIO)

SetoKami 14 Kwi 2011 23:03 1843 4
  • #1 14 Kwi 2011 23:03
    SetoKami
    Poziom 2  

    Witam
    Mam następujący problem:
    Mam skonfigurowane połączenie przez router kilka laptopów w domu no i jeden stacjonarny komputer po kablu. Wszystko działa itd. Ale chciałem podłączyć mojego VAIO (VPCEB2S1E) przez kabel. Niestety nic się nie dzieje jak podłączam kabel, który normalnie jest do komputera podłączony. Nie wyświetla się nawet żaden komunikat. Oczywiście sterowniki do karty sieciowej ściągnięte nowe ze strony producenta. Po WiFi wszystko chodzi a lokalnej nie widzi. Mam Win 7. W opcjach są tylko ustawienia sieci bezprzewodowych. Karta sieciowa to Atheros AR9285 Wireless Network Adapter. Czy ktoś ma odpowiedź na takie dziwne zachowanie?

    Z góry dziękuję i pozdrawiam!

  • #2 15 Kwi 2011 00:38
    mpn103
    Poziom 34  

    Oj to jeszcze mało wiesz o życiu.

    Coś też mało patrzyłeś w te opcje.
    Może masz LAN po prostu wyłączony.

    A czemu chcesz go podłączyć po kablu skoro masz wifi?
    Niektóre sprzęty tak mają że gdy masz wifi włączone to LAN jest nieaktywny.

  • #3 15 Kwi 2011 11:23
    SetoKami
    Poziom 2  

    To gdzie w takim razie włączyć ten LAN?

  • #4 28 Kwi 2011 00:02
    Łukasz6
    Poziom 16  

    panel sterowania- sieć i internet. Pozdrawiam

  • #5 28 Kwi 2011 00:39
    mpn103
    Poziom 34  

    Jak już to:
    Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Centrum sieci i udostępniania

    Brak połączenia lokalnego (Sony VAIO)

    Pozdrawiam.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME