Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Megane 1996r 1.9 Dt brak mocy

mateoo1 15 Apr 2011 20:42 3176 6
    mateoo1
    Level 9  
    Witam,mam problem w megane z 1996roku 1.9dt pomimo czystego filtra paliwa i powietrza silnik nie wchodzi na obroty byl wymieniany zawór gaszenia silnika bo nie dało się zgasić samochodu za pomocą kluczyka
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    Ta usterka powstała sama, czy po jakiejś naprawie? Podłączany był pod tester? Przyczyn może być wiele, np. pompa paliwa, rozrząd itp.
    panam
    Level 29  
    mateoo1, podaj więcej danych o samochodzie. Sprawdź linkę gazu, może nie otwiera na maxa albo sam zawór jest wadliwy i się zacina.
    boozyt
    Level 19  
    na początek kolego to diagnoza komputerem bo tam na pewno wyjdzie co i jak boli. Może być kąt wtrysku przestawiony a może być wiele innych rzeczy wróżyć możemy ale diagnostyka powie co i jak jaśniej. Więc pędź na kompa
    ro 67
    Level 14  
    Czy gumka zaworka była cała? Miałem przypadek (ford) kawałek gumki pompa wessała.
    mateoo1
    Level 9  
    Zaworek jest nowy, jak się ciągnie linkę gazu to to dopiero w połowie linki łapie obroty.
    panam
    Level 29  
    sprawdz na pompie czy jak dodajesz gazu to otwierasz dawke paliwa(ciegno napomie sie rusza) jak tak to ustawienie pompy jest wadliwe( sorki za polskie litery ale mam kampa bez nich)