Witam. Mercedes 230 , 2,3 benzyna, 88r skrzynia automat. Auto nie chce przyspieszac po wcisnieciu pedalu gazu do oporu, obroty staja na 3500 - 4000obr. To samo dzieje sie podczas jazdy, skrzynia przuca biegi ale na 4 nie chce ciagnac dalej niz do ok 3500 obr. Auto zbiera sie w miare przy starcie ale pozniej klapa. Podczas powolnego dodawania gazu na postoju silnik kreci sie do 5000 obr jakby nigdy nic sie z nim nie dzialo. Na wolnych obrotach chodzi rowno, trzyma obroty. Wczesniej byl wymieniany wtrysk w serwisie merc. Ja sprawdzilem jak do tej pory katalizator, przewody podcisnienia cisnienie w inst. paliwowej. Wszystko w normie oprocz cisnienia w inst. paliw. - jest 10 bar a powinno 5,5-6. Po podmiance regulatora nadal to samo. Dodam jeszcze ze samochod nie reaguje na obrot aparatem zaplonowym. Mam jeszcze dwa pytania dot tego auta - w jaki sposob jest przestawiany kat wyprzedzenia zaplonu, oraz gdzie sie znajduje w nim wtyczka od sondy lambda bo chetnie bym ja sprawdzil a nie moge znalezc wtyczki - przewod wchodzi w karoserie od spodu. Pozdrawiam i z gory dzieki za zainteresowanie.