winda KONE (tak jest napisane) - panel w kabinie tradycyjny raczej, z okrągłymi, plastikowymi guzikami.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereJURIJ_77 wrote:
Sytuacja z mojego bloku - po zjechaniu windą na parter automatycznie wraca ona pusta i nieprzywołana (sprawdzone) na piętro nr. 5 i tam czeka bezczynnie. Wracając do mieszkania z poziomu "0" na poziom nr. 3 winda zasuwa z 5-go, po czym ja wysiadam na 3-ce, a dźwig znowu zasuwa na 5-te.
Pozdrawiam
LiftWar wrote:
(...)
Parkowanie dźwigu na danym piętrze można ustawić prawie na każdym nowszym dźwigu.
LiftWar wrote:
Musisz zgłosić to do zarządcy - on powiadomi serwis i albo zmienią na 0 lub zupełnie wyłączą albo zażyczą sobie jako dodatkowe zlecenie odpłatne
fezoj wrote:(...)W nowszych typach wind z regulowaną tyrystorowo prędkością jazdy silnik w całym przebiegu jazdy windy od przystanku do przystanku był hamowany swoim drugim uzwojeniem, co objawiało się mocnym buczeniem-wyciem silnika w maszynowni.(...)
paawweelleekk wrote:No to pięknie. I w dodatku Ty będziesz pracował przy tym. Gratuluję
majster.uzwojenia wrote:fezoj wrote:(...)W nowszych typach wind z regulowaną tyrystorowo prędkością jazdy silnik w całym przebiegu jazdy windy od przystanku do przystanku był hamowany swoim drugim uzwojeniem, co objawiało się mocnym buczeniem-wyciem silnika w maszynowni.(...)
Mógłby kolega wyjaśnić schemat tego układu? Chyba poplątały się dwa odległe o 20 lat technologii rozwiązania techniczne?
majster.uzwojenia wrote:fezoj wrote:(...)W nowszych typach wind z regulowaną tyrystorowo prędkością jazdy silnik w całym przebiegu jazdy windy od przystanku do przystanku był hamowany swoim drugim uzwojeniem, co objawiało się mocnym buczeniem-wyciem silnika w maszynowni.(...)
Mógłby kolega wyjaśnić schemat tego układu? Chyba poplątały się dwa odległe o 20 lat technologii rozwiązania techniczne?
grn wrote:Byneq: Gdzie taki eksponat się znajduje? Nie jest to przypadkiem przy ulicy Sobieskiego w Katowicach?
grn wrote:
A przy okazji pytanie o prędkość dźwigów. Na osiedlu 1000lecia w Katowicach znajdują się dość wysokie, 18 piętrowe bloki. (ok 55m podnoszenia dźwigów). Od początku były tam zamontowane typowe licencje o prędkości 1m/s. Czy montaż szybszych wind przy okazji modernizacji uniemożliwia w tym przypadku wysokość nadszybia i głębokość podszybia? Z drugiej strony znam inny budynek (Korfantego 2), gdzie przy całkowitej wymianie dźwigów w miejsce licencji zamontowano Otisy, chyba 1.5m/s. A tam chyba też nie jest jakoś specjalnie wysoko. Chyba że na tyle wyżej że się da
grn wrote:W sumie nie wiem jakie sterowania tam były (nie jestem dźwigowcem), ale na pewno czym później modernizowano dany blok, tym inne(dźwigi inaczej się zachowują). W tych późniejszych modernizacjach, wymieniano też ramy. Ale fakt, że np w bloku moich rodziców, na dół lepiej zejść po schodach, bo szkoda czasu. A np stojąc na parterze, gdy winda akurat nam ucieknie, a najbliższa stoi np na 10p, to żadna się nie ruszy, dopóki ta "ucieknięta" nie minie 10p.
grn wrote:
A a'propos dziwnych zachowań, to podobnie zachowują się zmodernizowane OTIS'y w stalexporcie.. Przychodzę na parter. Jedna winda niby stoi na parterze(zamknięta), jedna np na WP a trzecia na 15. Naciskam guzik - ta z parteru rusza do góry. Ta z WP- ani drgnie, albo też ucieka do góry.. i po kilku sekundach rusza na dół ta z 15. Czasem dostaję białej gorączki, szczególnie jak się spieszę.
Quote:
MSZ-808 jak nic, nie ma bardziej debilnych sterowań w grupie Smile Cztery i dwa lata temu robiłem modernizację tego złomu w Będzinie. Po odłączeniu pierwszego dwa pozostałe mimo zmienionego przystanku parkowania uciekały do góry i tam stały. Po naciśnięciu wezwania i tak przyjeżdżał zawsze ten z najwyższego przystanku po jakichś 30 sekundach zastanawiania Very Happy