Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

KANGOO 2007 - Wszystko padło

crith 19 Apr 2011 22:05 1343 8
lampy.pl
  • #1
    crith
    Level 9  
    Wracając do domu zaczął mi zaskakiwać automat od blokady drzwi, po chwili włączyły się awaryjne i nie dały się wyłączyć. Zatrzymałem się poczekałem i wyłączyło się samo... i awaryjne działały z guzika normalnie. po paru kilometrach stwierdziłem że nie działają kierunkowskazy (awaryjne też), przycisk od strony kierowcy od przedniej szyby pasażera nie opuszcza szyby (ale przycisk od pasażera strony działa), oświetlenie w podsufitce też nie działa, i rozprogramowało się radio. W domu sprawdziłem nie działała jeszcze automatyczna blokada po wyciągnięciu korka... Na razie nic więcej nie znalazłem

    No i pytanie - co to może być i ile kosztuje?
  • lampy.pl
  • lampy.pl
  • #3
    crith
    Level 9  
    aku jest ok... zapomniałem zaznaczyć że na tablicy nie powiadamia o żadnej usterce... tablica ok przy odpalaniu wszystko prawidłowo pokazuje.


    Nie dodałem jeszcze, że centralny z kluczyka też nie działa.
  • #4
    autoas
    Level 42  
    Moim zdaniem będzie cię to kosztować jakieś 480zł.
  • #5
    crith
    Level 9  
    autoas wrote:
    Moim zdaniem będzie cię to kosztować jakieś 480zł.


    tylko powiedz za co :) ?
  • #6
    autoas
    Level 42  
    No właśnie nie mam pojęcia, a ty wiesz co się zepsuło
  • #7
    crith
    Level 9  
    na innym forum znalazłem, że może to być przekaźnik w skrzynce UCH, ale tam problem dotyczył awaryjnych jak u mnie, że włączyły się najpierw same, a potem, że nie łapały razem z kierunkowskazami... nic innego nie wyskoczyło.
  • #8
    crith
    Level 9  
    nadal nie znalazłem rozwiązania, jade dzisiaj do znajomego elektryka, może coś wymyśli... sytuacja jest taka, że szyba działa i radio też dało się nastroić, reszta kaput... tylko od czasu do czasu podczas jazdy działa.
  • #9
    crith
    Level 9  
    No i problem rozwiązany, okazało się że jedna z kostek miała na pojedynczym styku śniedź. Pod deską rozdzielczą. Ciekawe tylko skąd tam wilgoć ? Problem pomogli rozwiązać panowie z Serwisu Renault, za co im ogromnie dziękowałe i dziękuję nadal, gdyż zrobili to za .... 0 zł.