Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

fakturowanie i gospodarka magazynowa

BOX47 20 Apr 2011 12:36 1092 4
    BOX47
    Level 10  
    Witam szanowne grono.
    Podejrzewam że popełniam błąd lub-albo nie mogę znaleźć odpowiedniego miejsca na zapytanie więc z góry przepraszam.
    A chciałbym się zapytać kogoś kto posiada i pracuje na programie, który oprócz wystawiania paragonu i FV, rozlicza KP, KW i zaliczek, prowadzi gospodarkę magazynową i nie wiem czy nie powinien to być magazyn 2 modułowy lub przenosi zawartość z magazynu do magazynu czy usług, jak również dobrze by było gdyby obsługiwał czy współpracował z PDA i całkiem możliwe że i obejmować by musiał sklep internetowy.
    Mianowicie
    Kolega prowadzi warsztat usługowy i już po rozwinięciu swojej firmy w jakimś tam stopniu postanowił rozszerzyć ofertę o sprzedaż artykułów naprawianych i serwisowanych u siebie, ale będą to oczywiście nowe asortymenty a plusem firmy będzie to że możemy oferować serwis i nie odpychać klienta itd.
    Moim zadaniem będzie ekspansja tego asortymentu na rynku.
    A problem się rodzi ponieważ na rynku jest mnóstwo oprogramowania itd (każdy lis swój ogon chwali ), które jak patrzyłem nie tak do końca są albo przejrzyste albo wygodne lub składają się z innych dodatkowych modułów które i tak po części mogą być nie wykorzystane w znacznym stopniu a licencja kosztuje.
    Chyba nie zapytałem się jeszcze o wszystko ponieważ nie musiałem korzystać z takiego oprogramowania na indywidualnym stanowisku i wiedza w tym sektorze jest trochę mała z mojej strony ( sklep, serwis itd w jednym punkcie ) zazwyczaj te na których pracowałem to były programy sieciowe korporacyjne i jak wynikały jakieś problemy to zgłaszane było to do odpowiedniego działu.
    To tak na szybko było by tyle
    Dziękuję za opinie i porady
    Pozdrawiam
    I najważniejsze jeszcze, które pominołem.
    A mianowicie oferty handlowe muszą być z programu drukowane żeby czegoś nie pominąć czy niechcący skrzywdzić klienta a rabaty to już indywidualna sprawa uwarunkowana specyfiką sprzedarzy
    BOX47
    Level 10  
    więc odpowiadam dalej
    program Subiekt GT spełnia moje a w sumie nasze oczekiwania w firmie
    trochę wesoło jest jak ktoś ma się przestawić ze starego na nowy ale to takie uroki
    dziękuję i pozdrawiam
    dezerter_af
    Level 10  
    Subiekt i cała jego rodzina to chyba najlepsze programy do księgowości. Z zawodu jestem technikiem ekonomista (wczoraj odebrałem dyplom! udało się :) egzamin zawodowy był przeprowadzany również w subiekcie. I taka ciekawostka wszystko możesz robić intuicyjnie guzikiem INSERT. Symfownia i inne programy nie dają rady dogonić Inserta :)

Pozdrawiam.
    rodannt
    Level 11  
    Comarch Optima
    i moduły KASA Bank , HANDEL czy sprzedaż mobilna