Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Elektronika W-200 -zniekształcenia ,szumy ,trzaski

karol17 21 Kwi 2011 09:12 1116 2
  • #1 21 Kwi 2011 09:12
    karol17
    Poziom 15  

    Witam,kupiłem ostatnio powyższą końcówkę mocy, gdy ją podłączyłem pod kolumny 100W/8Ω, włączyłem , o bez sygnału są straszne szumy , i lekki przydźwięk sieciowy,po zapodaniu sygnału jest trochę lepiej (mniej szumów), szumy są tak głośne ,że gdybym chciał normalnie słuchać muzyki (czyli przy takiej głośności, że mógłbym z kimś rozmawiać) to się po prostu nie da bo szumy są głośniejsze od muzyki, a gdy zwiększę sygnał wejściowy (myślę ,że to jeszcze nie jest 1/3 mocy wzmacniacza) to w głośnikach "strzela".Czytałem już o problemach z tym wzmacniaczem, ale nie znalazłem takiego ,gdzie były by opisane te moje problemy.

    Jestem początkujący, więc ja zdiagnozował bym to tak : przydźwięk sieciowy powodują stare uszkodzone kondensatory w zasilaczu lub po prostu to ,że mam gniazdko bez uziemienia, a reszta, nie wiem.więc proszę o pomoc , z góry dzięki za odp.

    0 2
  • Pomocny post
    #2 25 Kwi 2011 12:29
    kamil14112
    Poziom 13  

    Ja stawiałbym na nieuziemione gniazdko, ja gdy podłączyłem ads lx 500 pod nieuziemione gniazdko też tak było.

    0
  • #3 26 Kwi 2011 20:44
    karol17
    Poziom 15  

    Eureka, to właśnie wina gniazdka.Teraz śmiga ,ale widzę ,że żeby go porządnie wysterować to potrzeba sygnału mocniejszego niż z Noki 5300.

    0
  Szukaj w 5mln produktów