Pozdrawiam całe forum Elektroda. Piszę ten post ponieważ mam poważny problem z motocyklem Honda Nsr125. Czytałem bardzo dużo w sieci na temat zanikania iskry zapłonowej w tymże modelu motocykla lecz nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Moduł zapłonowy wymieniałem trzy razy bez żadnego skutku. Motocykl zaprowadziłem do elektromechanika, ten zamontował moduł zapłonowy od samochodu VW Golf!!!! Motocykl chodził, lecz odpalał tylko na zapych. Po dwóch tygodniach moduł się spalił. Zakupiłem podobny aby wymienić, lecz posiadał inne oznaczenia fabryczne i spalił się w przeciągu minuty od odpalenia motocykla paląc przy tym także cewkę zapłonową, po prostu wybuchła!! Aktualnie montowałem moduł jakiś chiński od skutera 2T. Motocykl niby próbuje odpalić, lecz nie daje rady, wydaje mi się że przez inny kąt wyprzedzenia zapłonu. Moje pytanie brzmi czy istnieje możliwość montażu w tym motocyklu innego modułu zapłonu niż oryginalny? Czy sprzedawcy z Allegro naprawdę muszą tak naciągać kupujących, że niby 100% sprawny, a później okazuje się że to szrot, bo przecież takiego modułu do zwrotu nikt nie przyjmie!! I prosiłbym o namiary jakiegoś serwisu lub sklepu gdzie mógłbym zamówić nowy moduł. Proszę nie pytać czy kable są całe , czy też regulator jest sprawny. Przez dwa lata od kiedy motocykl stoi zdążyłem wszystko sprawdzić, nawet wymienić cylinder na nowy.