Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Passat 92' centralny zamek + alarm

rastablasta1 06 Nov 2004 17:39 4884 28
    rastablasta1
    Level 11  
    Cze. Mam problem . Prosze o schemat cetralnego zamka do passata 92" lub pomózcie mi podłączyc centralke z alarmem Cobra (jakis staroć)<nie ma wyjsca na centralny> wiec kupiłem moduł sterujacy Tesor i nie wiem jakie kabelki z którymi mam podłączyć. Centralny jest pneumatyczny z pompa w bagażniku. Od strony kierowcy grzybek "ciągnie" wszystkie do góry gdy sie otwiera drzwi............ Z góry dziekuje .......:)))))))))))
    wloc
    Level 34  
    No tak tylko Cobra ktora bo ich jest troche mozna to podlaczyc na wyjscie minusa po zalaczeniu alarmu wyjcie na czujniki tylko niewiem czy tresor ma takie sterowanie jednym minusem czy dwoma minusami najlepiej jak bys podal typ tego tresora lub opisal kolory kabli wychodzacych z niego
    rastablasta1
    Level 11  
    Alarm nie ma zadnego nr seryjnego napisanego na obudowie tylko jest napisane COBRA ELARM a kolorki Tesora kabli to :
    2x brąz
    2x biały
    zielony
    niebieski
    czerwony
    czarny
    wloc
    Level 34  
    Do tego sterownika nie podlaczysz sie do alarmu potrzebny ci sterownik ze sterowaniem jednym minusem podanie go zamyka zanik otwiera a ten co masz jest sterowany dwoma masami
    tosiek05
    Level 2  
    Czyli nic sie nie da z tym zrobic?? :((((( Nie da sie go jakos inaczej podłączyć????????????????
    Na giełdzie jak kupowałem to mowili mi ze jest to uniwersalny sterownik i pasuje do wszystkiego. Szkoda. Co mam zrobic ?? :(:(:(:((( Pomocyyy
    Robert H
    Level 20  
    Witam.
    Posiadam taki sterownik w cenie 80,00 zl sterowany minusem lub plusem z mozliwoscia regulacji czasu zamykania i otwierania. Opis dzialaniato gdy na przewodzie pojawi sie minus lub plus to zamyka zamek a gdy zniknie to otwiera.
    tosiek05
    Level 2  
    Wlociu Pomocy :)))))) Masz jakis pomysł jak to spiac do kupy??
    Robert H
    Level 20  
    Jeszcze mozna przeronbic Tesora , wlozyc tranzystory i bedzie gralo ale trzeba sie znac na elektronice. Podlaczenia w samochodzie to popielaty (zamykanie) i zielony (otwieranie) przewody wychodza z drzwi kierowcy, jezeli sa podnosniki szyb elektrycznych to przy wydluzonym czasie zamykania uzyskamy - domykanie szyb .
    tosiek05
    Level 2  
    Dzieki Robert ale ja sie nie znam na tak skomplikowanej elektronice:) Ma ktos jeszcze jakis pomysł?? A w takim badz razie ktore mam podłączyc do alarmu przewody i gdzie ??? Moze cos pokombinuje i zadziała:)
    wloc
    Level 34  
    Robert H wysoko sie ceni taki prosty sterownik sterowany minusem mozna kupic za 30 zl a nie 80 jak chcesz adres to ci podesle
    rastablasta1
    Level 11  
    Dzieki Wlociu .... no pewnie ze chce adres a znasz moze dokładna nazwe tego sterownika ktory mam kuopic??? P.s bo znajomy mi cos mowił o sterowniku SAS 632 Jak myslisz bedzie dobry??? tylko ze nie moge go nigdzie dostac.......... :)
    jacq
    Level 22  
    tosiek05 - ten sterownik jest sterowany impulsami masy - pisze jak wół.
    rastablasta1 - kup sobie strownik np. ST-1000 firmy STEMRO (nie reklamuję tylko doradzam, żeby nie było...), koszt w granicach 30 zeta a sterować nim możesz na wiele sposobów, w zależności jak go podłączysz, m.in. jest sterowanie którego potrzebujesz - podanie masy na przewód sterujacy zamyka zamek, zabranie otwiera, masę sterującą bierzesz z wyjścia do zasilania czujników dodatkowych alarmu i wsio
    :wink:
    Anonymous
    Anonymous  
    jacq
    Level 22  
    steczow, kolega ma już alarm , skoro jest dobry to po co go wymieniać, wystarczy dołożyć tani sterownik centralnego zamka, z niego wyprowadzone są styki przekaźników i po odpowiednim podłączeniu otrzymujemy jakie tylko przyjdą do głowy sygnały styerujące orginalnym centralnym zamkiem.
    rastablasta1
    Level 11  
    To wrescie co jest czym sterowane bo ja juz nic nie wiem!!!!!!!!!! :((((((((( i jak mam zrobic zeby to połączyc????????? Czy napewno ten sterownik nie pasuje?????????????????? a moze pasuje , jakby to był dobry to kroe kable mam z ktorymi połączyc???????? Dz wszystkim . Pomocyyyyyyy
    Anonymous
    Anonymous  
    rastablasta1
    Level 11  
    steczow mozesz luknac na ten link o stronie wyzej i powiedziec mi czy ten sterownik sie do tego nadaje , jesli sie nadaje jak mam go podpiac???? Własnie taki mam steronik jak na tej stronce na allegro (mowili ze uniwersalny) :)))))))))
    wloc
    Level 34  
    Steczow czy ty czytasz posty przeciesz kolega nawet opisal kolory kabli wychodzace ze sterownika pozatym tresor jest do sterowania dwoma masami i jest w kompletach uniwersalnego zamka tak jak pisalem poprzednio musi to byc sterownik sterowany jedna masa przesle ci na priv adres i typ tego sterowanika
    Anonymous
    Anonymous  
    rastablasta1
    Level 11  
    To jest jakis czeski film juz sam nie wiem co mam robic:(((((((((((((((
    rastablasta1
    Level 11  
    Wlociu mozesz jeszcze raz przesłąc bo nie doszło:))))) Dzieki:)
    Anonymous
    Anonymous  
    rastablasta1
    Level 11  
    Dzieki wszystkim tylko ze ja dalej nie wiem jak podłaczyc ten alarm jesli kupie ten sterownik st-21 mozecie jakos rzucic schematem co i jak ??????? :0
    Anonymous
    Anonymous  
    wloc
    Level 34  
    Jak kupisz ten sterownik to masz tam schemat podlaczenia do pneumatyka i do alarmu
    Anonymous
    Anonymous  
    rastablasta1
    Level 11  
    rastablasta1(_at_)wp.pl