jacq wrote: steczow, kolega ma już alarm , skoro jest dobry to po co go wymieniać, wystarczy dołożyć tani sterownik centralnego zamka, z niego wyprowadzone są styki przekaźników i po odpowiednim podłączeniu otrzymujemy jakie tylko przyjdą do głowy sygnały styerujące orginalnym centralnym zamkiem.
No chyba że tak!!!
Ile ten sterownik ma wyjść???
Jeżeli ma takie kolory jak na schemacie co narysowałem to można podłączyc w ten sposób!!!
Jednemu koledze udało sie to zrobic za pomoca starej centralki od uniwersalnego c. zamka!!! Po prostu połaczył przewody tak jak na schemacie i podpiął do odpowiednich w wiązce idacej z drzwi... a potem podłączył przewody sterujace od alarmu (biały i brazowy) i wszystko mu gra!!!
Ten schemat mam z instrukcji alarmu który załozyłem do Passata B3,
STEROWANIE ODBYWA SIE PRZEZ DWA KABLE (plusami sterowany)
Opis:
1. Różowy i pomarańczowy podpinasz do plusa (+)
2. przecinasz przewód sterujący (do zamykania) i podpinasz czarny kabel w strone drzwi a zielony w strone pompki (karoseri auta).
3. przecinasz przewód sterujący (do otwierania) i podpinasz biały kabel w strone drzwi a niebieski w strone pompki (czyli w strone karoserii).
I powinno wszystko grać !!!
Ja osobiscie podpinałem ALARM Z Wbudowanym sterownikiem do Passata B3 i wszystko jest OK !!! !!! !!!
Bo np do Mercedesa jest łatwiej podłączyc bo przecinasz tylko jeden kabel !!!
Pozdrawiam >>>steczow<<<®