Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung HT-TX35 Nie czyta niektórych płyt DVD

pit-77 25 Apr 2011 12:15 3514 5
    pit-77
    Level 2  
    Witam. Tak jak napisałem w temacie mam problem z moim kinem domowym. Nie korzystałem z niego przez dłuższy okres czasu i postanowiłem obejrzeć film. Po włożeniu płyty DVD do napędu wyskoczył mi komunikat UNKNOWN DISC. Płyty CD-R czyta bez problemu i co mnie dziwiło, że niektóre DVD też. Po namyśle zrobiłem upgrade firmware i pomogło. Niestety nie na długo bo po jakimś czasie zaczęło się wszystko od nowa. Czy wiecie może w czym tkwi problem? P.S. Te płyty DVD które chciałem obejrzeć już nie raz odtwarzałem na moim kinie. Proszę o wyrozumiałość jeśli coś nie tak napisałem, ale to jest mój pierwszy post :) Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
    holgan22
    Level 10  
    Tak jak w linku, który podał kolegadzimi
    -wyczyść laser. Niewielka ilość kurzu i takie właśnie cuda się dzieją.

Pozdrawiam
    pit-77
    Level 2  
    Przeczytałem to co DZIMI dał do przeczytania no i przyznaję, że nie pisałem o tym ale laser to była pierwsza rzecz którą zrobilem. Rozebrałem całe DVD i odkurzyłem wszystko co możliwe :) łącznie z laserem, który oczywiście zostawiłem sobie na koniec aby znów się nie zakurzył.
    dzimi
    Moderator
    Możliwe że laser powoli zakańcza swój żywot.
    pit-77
    Level 2  
    Nie powinien :( Ja na tym DVD obejrzałem ze 20 płyt DVD a tak to w większości korzystałem z USB.