Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot Partner 2009r, przycisk "OFF" do czego służy?

AdamBawaria 25 Apr 2011 12:41 6225 4
Optex
    AdamBawaria
    Level 12  
    Witam.
    Jak w temacie Peugeot Partner 2009r., kolega zadał mi pytanie do czego służy przycisk OFF przedstawiony na zdjęciu.
    Na włączonej stacyjce brak reakcji, na wyłączonej dłuższe przytrzymanie na chwilę zapala kontrolkę na przełączniku i od tego momentu po zamknięciu auta z pilota kontrolka mryga, gdzie nigdy wcześniej nie mrygała, włączenie zapłonu i inne próby nie wyłączają mrygania diody na przełączniku.
    W instrukcji obsługi nie ma nic na temat takiego przycisku.
    Mogę sie tylko domyślać że jest to przycisk do fabrycznego alarmu i być może odłącza czujniki ruchu wewnątrz, ale proszę o pomoc w dokładnym rozgryzieniu tematu.
    Dziękuje.Pozdrawiam.
    Peugeot Partner 2009r, przycisk "OFF" do czego służy?
  • Optex
    kybernetes
    Level 39  
    To przycisk do alarmu, zajrzyj do instrukcji użytkownika. Długie przyciśniecie zapala czerwoną diodę i wyłącza czujniki ruchu. Operację należy powtarzać przed każdym włączeniem alarmu.
  • Optex
    AdamBawaria
    Level 12  
    kybernetes wrote:
    To przycisk do alarmu, zajrzyj do instrukcji użytkownika. Długie przyciśniecie zapala czerwoną diodę i wyłącza czujniki ruchu. Operację należy powtarzać przed każdym włączeniem alarmu.

Jak napisałem w instrukcji obsługi nic nie ma na temat alarmu, ani takiego przycisku, a osobnej instrukcji do alarmu nie ma.
    Od momentu dłuższego przyciśnięcia i zapalenia diody mryga za każdym razem jak zamykam samochód.
    Jak powrócić do normalnego stanu?
  • Helpful post
    kybernetes
    Level 39  
    Funkcje tego przycisku to:
    a) dioda alarmu - podczas czuwania alarmu dioda mruga powoli, po wzbudzeniu alarmu dioda mruga szybko (po tym rozpoznajesz, że podczas twojej nieobecności alarm był wzbudzony). Otwarcie pojazdu pilotem gasi kontrolkę alarmu a przełączenie stacyjki kasuje szybkie mruganie (pamięć alarmu).
    b) wyłącznik czujek ruchu (czujek ultradźwiękowych). Opisałem w poście wyżej : przytrzymanie przycisku po wyłączeniu zapłonu zapala kontrolkę na stałe - jeśli teraz włączysz alarm pilotem to uruchomi się on z dezaktywowanymi czujnikami ruchu. Operację tę trzeba powtarzać przed każdym włączeniem.
    AdamBawaria
    Level 12  
    Bardzo dziękuje.
    O taką odpowiedź mi chodziło.
    Myślę że temat w pełni wyczerpany.

Pozdrawiam.