Witam! Mam problem jak w temacie. Piszę sobie na urządzenie z systemem WINCE 5.0, a także PPC2003 i wszystko by było dobrze gdyby nie to, że mam potrzebę komunikacji z nim poprzez port RS232. Moim problemem jest to czego użyć do komunikacji. Będę wysyłał znaki ASCII + kilka informacji dodatkowych, ogólnie mówiąc tekst. Chciałbym też odebrać je na tym urządzeniu. O ile przy DELPHI nie było kłopotu bo był COMPORT i on był świetny, tak dla urządzeń mobilnych już się nie nadaje i trzeba było przeskoczyć na coś innego. Jako, że bliższy jest mi Pascal niż C/C++ to wybrałem właśnie Lazarusa. Czy ktoś coś wie na temat tego jaki komponent do Lazarusa podszedłby i pracował po skompilowaniu dla WINCE? Jak narazie nie znalazłem 'zamiennika' w działaniu podobnego do COMPORT'a. Przyznam, że mam nie lada problem, bo komunikacja via RS to podstawa w tym projekcie. Pozdrawiam
PS. Internet przeszukałem, potestowałem trochę i nic ciekawego nie wyniosłem. Wiem, że nie ja jeden mam z tym kłopot.
Proszę nie używać, w tytule postów, słów : "problem", "kłopot", "pomocy" itd. ani ich wariacji. -arnoldziq
PS. Internet przeszukałem, potestowałem trochę i nic ciekawego nie wyniosłem. Wiem, że nie ja jeden mam z tym kłopot.
Proszę nie używać, w tytule postów, słów : "problem", "kłopot", "pomocy" itd. ani ich wariacji. -arnoldziq