Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Beretta Fonte 11 AE - stukający palnik główny

skorn 26 Apr 2011 14:03 5635 4
    skorn
    Level 10  
    Witam

3 tygodnie temu zakupiłem podgrzewacz wody Beretta, w pierwszym tygodniu był spokój, od tamtej pory tuż po zakręceniu ciepłej wody w podgrzewaczu słychać stukanie, najprawdopodobniej metalu odkształcającego sie pod wpływem temperatury. Na początku myślałem, że to nagrzewnica, ale po zdjęciu osłony i dokładnemu przyjrzeniu się sytuacji wygląda na to, że to blaszki znajdujące się wzdłuż dysz palnika tak hałasują.

Oczywiście nie jest to jakaś katastrofa uniemożliwiająca użytkowanie, aczkolwiek jest to bardzo drażniące, tym bardziej, że zapłaciłem za wszystko 1300zł i chciałbym, żeby chociaż przez jakiś czas wszystko funkcjonowało jak należy. Do serwisu i tak się zgłoszę, ale pierw chciałem zasięgnąc opinii tutaj, najlepiej od kogoś, kto ma do czynienia z tym samym modelem podgrzewacza.

Co można z tym zrobić?
    skorn
    Level 10  
    Nie ma na tym forum instalatorów/serwisantów Beretty? To niech chociaż wypowie sie jakikolwiek użytkownik tego samego modelu, choćby miał tylko napisać, że u niego wszystko działa bez zarzutu. No chyba, że jestem jedyny na tym forum.
    mirrzo

Moderator on vacation ...
    skorn wrote:
    Co można z tym zrobić?

Skoro na gwarancji, to zgłosić się do serwisu. Bo po co przepłacać ...
    skorn
    Level 10  
    czekam na nowy palnik, napiszę jak sie sprawy mają, gdy zostanie wymieniony
    skorn
    Level 10  
    doczekałem się...

prawie po 2 miesiącach

bez komentarza...