Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Genius SW-HF 5.1 5005 trzaski/pierdzenie

dawczer 26 Apr 2011 20:05 1239 7
    dawczer
    Level 9  
    Witam ostatnio wymieniałem kartę graficzną i w ten sam dzień odcięli mi na kilka godzin prąd podczas odcięcia korzystałem z komputera wiec został brutalnie wyłączony (korzystam z listwy przepięciowej takiej za 70 zł więć jest średnia) i po podłączeniu prądu włączyłem muzykę a tu trzaski i takie jak by pierdzenie nieregularne co parę sekund czasami co minute są albo pojedyncze albo trwają nawet po 20-30 sekund zarówno na słuchawkach jak i na głośnikach więc jestem pewien że to uszkodzenie fizyczne zintegrowanej karty dźwiękowej bo chyba raczej nie jest możliwe zęby to byłą wina nowej karty graficznej więc postanowiłem kupić dźwiękówkę pod PCI ale pod tą samą listwę pod która podpięty jest komputer podpięta jest lodówka i zawsze jak się załącza to jest taki trzask pojedynczy w głośnikach przy wyłączaniu również czy jest możliwe by uszkodzenie było nią spowodowane?? jeśli tak nie ma sensu kupować karty bo ja też zniszczy lodówka? zasilacz raczej jej nie upalił nie jest taki zły OCZ sxs 500W

proszę o pomoc bo bez muzyki mój świat traci kolory :/
    jankolo
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    dawczer wrote:
    ale pod tą samą listwę pod która podpięty jest komputer podpięta jest lodówka

Po co?
    RoStER
    Level 30  
    jankolo wrote:
    dawczer wrote:

Po co?

Bo komputer stoi w kuchni, albo żeby mieć blisko po jedzenie gdy nie chce się wstawać od kompa :D.

Teraz szczerze, podłącz lodówkę pod inne gniazdko/listwę i sprawdź czy dalej będą zakłócenia. Pozdrawiam.
    dawczer
    Level 9  
    bo nie mam innej możliwości 1 gniazdko w ścianie
    dawczer
    Level 9  
    RoStER wrote:
    jankolo wrote:
    dawczer wrote:

Po co?

Bo komputer stoi w kuchni, albo żeby mieć blisko po jedzenie gdy nie chce się wstawać od kompa :D.

Teraz szczerze, podłącz lodówkę pod inne gniazdko/listwę i sprawdź czy dalej będą zakłócenia. Pozdrawiam.

odłączałem lodówkę podczas "zakłóceń" i nie znikały ;/
    RoStER
    Level 30  
    Listwa która podłączona jest do gniazdka z bolcem?.
    dawczer
    Level 9  
    tak ma bolec
    dawczer
    Level 9  
    jakieś pomysły??