Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel astra 1 1.8 benzyna gaz

mara530 27 Apr 2011 05:59 2112 4
    mara530
    Level 9  
    Witam wszystkich, mam problem z Astrą 1 z gazem gdyż jak się włancza gaz i światła mijania auto gaśnie tak samo jest z wentylatorem. A na benzynie jest oki. Zauważyłem tez że czerwony cienki kabelek z bezpiecznikiem strasznie się grzeje i pali mi bezpieczniki,proszę o pomoc
    MAJDANEK
    Level 11  
    Cześć,jeśli na ciepłym silniku to odkręć o pół obrotu dyszę na parowniku,jak mało to drugie pół, jeśli to nie pomaga to wymiana pierścieni,podejrzewam że masz za małe ciśnienie sprężania, za mało podałeś nam informacji.

Moderated By Pawel wawa:

Za wypisywanie bzdurnych porad udzielam ostrzeżenia!

merolPL
    Level 27  
    Nie polecam zabawy z gazem, szczególnie w aucie. Odwiedź serwis, tylko to Ci pozostaje według mnie.
    tolod
    Level 11  
    Jeżeli grzeje się przewód to znaczy , że masz gdzieś zwarcie. Sprawdź instalację elektryczną i to szybko, bo możesz autko puścić z dymem, a tak przy okazji to w takim przypadku powinien zadziałać bezpiecznik, być może jest źle dobrany.
    jwieckowski
    Level 13  
    No jak bezpiecznik się pali to znaczy, że coś jest nie w porządku...sprawdź co to za bezpiecznik, od czego jest i od czego ten przewód co się grzeje. Może spece od gazu źle coś podłączyli? W każdym bądź razie najpierw poszukaj co pali bezpiecznik i grzeje przewód, bo to poważniejszy problem niż gaśnięcie auta i pewnie z nim powiązany.