Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ford 6000CD Visteon- nie włącza sie i nie ma dźwięku

chrzanek 27 Kwi 2011 16:49 2543 5
  • #1 27 Kwi 2011 16:49
    chrzanek
    Poziom 12  

    Witam mam radio Ford 6000Cd i był w nim taki problem że nie było dźwięku, przygłaszając je na max'a było słychać lekki dźwięk muzyki po przyłożeniu ucha do głośnika. Rozebrałem je i końcówka się grzała, ale chyba do normalnych temperatur, pomierzyłem tranzystory są ok, diody i rezystory też. Włączyłem je pod prostownikiem rozebrane raz i się zaczęła końcówka mocy grzać, to wyłączyłem ostygło i już się włączyć nie chce co może być tego wina i tego że nie ma dźwięku...
    Z góry dzięki za pomoc;)

    0 5
  • #2 27 Kwi 2011 19:32
    Jerzy Majkut
    Poziom 24  

    Witam! Miałem okazję juz naprawiać radia samochodowe różnych marek podłączanych pod tzw. prostownik i efekty były różne. Jedne po takim podłączeniu normalnie grały, a inne "umierały"- niekiedy na zawsze. Nie wiem jak jest w tym przypadku, ale trzeba sprawdzić diody zabezpieczające, Zenera i czy jakiś układ nadmiernie się nie grzeje. Pozdrawiam.

    0
  • #3 27 Kwi 2011 19:38
    chrzanek
    Poziom 12  

    No pomierzyłem diody i wszystkie wydaja sie wporzadku, jeśli nie one to co mogło paść ?? ;/

    0
  • #4 28 Kwi 2011 11:06
    chrzanek
    Poziom 12  

    Jeszcze miałbym pytanie czy końcówka mocy może sterować radiem w taki sposób że gdy padnie to radio się nie włącza?? po po podłączeniu do zasilania końcówka się strasznie grzeje nic a nic się nie włącza...

    0
  • #6 28 Kwi 2011 23:28
    chrzanek
    Poziom 12  

    Tak tak to jest do samo radio co w temacie poniżej. to pomierzymy i zobaczymy ;)

    0
  Szukaj w 5mln produktów