Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

SE Zylo nie działają dźwięki

serkusunw 28 Kwi 2011 16:21 1514 4
  • #1 28 Kwi 2011 16:21
    serkusunw
    Poziom 1  

    Witam!
    Mam problem z Sony Ericssonem Zylo -po zalaniu. Telefon został dokładnie wyczyszczony, został wgrany nowy soft BOXem i telefon działa, lecz jest usterka. Nie działa buzer od dźwięków. Głośnik od rozmów działa. Nie podejrzewam wymiany taśmy bo nie ma takiej potrzeby. Najwyraźniej jest to wina jakiegoś elementu. Być może spalił się filtr od dźwięków. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

    0 4
  • #2 29 Kwi 2011 12:47
    lizak89
    Poziom 12  

    a może nie szukajmy aż tak daleko? podstaw mu nowy buzzer i zobacz co będzie...

    0
  • #3 20 Maj 2011 17:21
    100841
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 20 Lis 2011 21:37
    hopciu91
    Poziom 11  

    Mam tak samo sytuacje wie ktoś może jaki element jest do wymiany buzer jest na 100% sprawny reszta telefonu też bo sprawdzałem na innej płycie po zmierzeniu miernikiem styków od buzera jest na nich napięcie a na sprawnej płycie nie ma żadnego co z tym zrobić ?

    0
  • #5 02 Sty 2012 22:16
    stylu
    Poziom 19  

    Ja też mam dokładnie ten sam problem, na stykach napięcie 1,1 mV
    Dla porównania w k800 jest 5 mV
    Ma ktoś schemat W20 bo nie moge znaleść?

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo