Witam, Mieszkam 100KM w linii prostej od nadajnika Warszawa/Raszyn. Dokładnie 30KM od Radomia w stronę lublina. Sprawdzałem profil terenu z mojej miejscowości do nadajnika i wychodzi na to że nie mam żadnych przeszkód w oglądaniu DVB-T z tego nadajnika. Zakupiłem więc profesjonalną antenę kierunkową yagi-uda 21 elementów na pasmo 39-69 (15-18.5dB max). i wzmacniacz LNA-177. Zainstalowałem antenę na wysokości 8m niedaleko dachu(blaszana dachówka). Skróciłem kable antenowe do minimum. Zastosowałem zasilacz tuż przed rozdzielaczem na 2 TV. Warto zaznaczyć że mam 2 TV SAMSUNG z wbudowanym tunerem DVB-T z MPEG4. I problem polega na tym że Telewizję Cyfrową mogę odbierać Tylko w godzinach około 19 wieczorem do około 4 rano. W dzień wyświetla mi się brak sygnału. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia jaka jest jakość sygnału i moc bo mój TV tego nie obsługuje. Nie mniej jednak mając taki sprzęt powinienem odbierać przynajmniej programy analogowe z tego nadajnika bez takiego śniegu na ekranie jaki mam. Proszę o pomoc w tej sprawie. Być może ktoś już miał taki problem i jakoś go rozwiązał. Ja osobiście szukałem pomocy na różnych forach i nic nie znalazłem.