Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TV LCD Funai LH7-M19BB wadliwy dźwięk

telesystem 01 May 2011 15:08 4160 6
  • #1
    telesystem
    Level 22  
    Witam. Mam pytanie czy spotkaliście się z taką dolegliwością: telewizor Funai LH7-M19BB w jakim mam problem z torem audio tzn. podczas oglądania programów tv bez względu czy po av czy przez głowice występuje przerwa w audycji (audio) i wchodzi pisk trwający ok. 4-7 sekund po czym wraca normalnie do dźwięku z programu oglądanego. Dzieje się tak czasami kilka razy dziennie (2,4 razy). Dodam jeszcze że nie jest to objaw tego egzemplarza bo mam jeszcze wersje 32" tylko z mpeg2 i efekt jest identyczny, bez względu czy to euro czy hdmi. Źródła zewnętrzne wykluczam bo telewizory pracują niezależnie w różnych miejscach.
    Pozdrawiam
    Michał
  • #3
    telesystem
    Level 22  
    Dziękuje za pliki i informacje. Dokonałem aktualizacji i wszystko przebiegło bezproblemowo jednak ten 32" z mpeg2 jest innego typu, niestety w tym momencie jest przykręcony do ściany i nie jestem w stanie odczytać jaki to model. Poszukam dokumentacji i napisze. Plik aktualizujący wgrywa się do tej wersji lecz na pierwszy rzut oka widać że w menu wyboru wejść brakuje jednego scart 2 i brak HDMI 3 pewnie i innych jeszcze funkcji choć wszystko ładnie działa pomimo tego. Ryzykowałem wgrywając tego flesza od innej wersji ale byłem przekonany że jeśli będzie on nie odpowiedni to aktualizator go odrzuci.

    Już wiem ten model to LT7-M32BB Jeśli można do tego modelu to bardzo proszę.
  • Helpful post
    #4
    zdzich42
    Level 40  
    Wysłałem na maila.
  • #5
    karolkus
    Level 10  
    Witam,
    Mam podobny problem z telewizorem lh7-m19bb tez co jakis czas pojawia sie pisk i trwa kilka sekunt. Zauwazylem ze ostatnio sie to nasila i ze potrafi juz 3-4 podczas 30 minutowego serialu sie wtracic. Pobralem aktualizacje telewizor sie zaktualizowal ale niestety nie rozwiazalo to problemu (pisk ma troche inna czestotliwosc jest troche cichszy) Problem wystepuje na obu portach hdmi. Czy ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic? niechcialbym odsylac telewizora do serwisu pomimo ze ma jeszcze 4 lata gwarancji (musialbym go odkrecic itp)
  • #6
    telesystem
    Level 22  
    Ja zrobiłem tą aktualizację w obu opisywanych telewizorach. W tym 32" w wersji LT chyba się zmieniło bo już tego nie słyszałem. Jeśli chodzi o ten 19" typu LH7 znacznie się to zmniejszyło może 1-2 razy tylko, więc jakaś poprawa jest ale nie w 100%. Jeśli problem jest w oprogramowaniu a pliki aktualizacyjne pokrywają ten obszar oprogramowania to pozostaje czekać na nowszą wersje. Może zdzich42 coś więcej pomoże ?.
    Pozdrawiam
    Michal
  • #7
    zdzich42
    Level 40  
    Niestety, nic nowego na dzień dzisiejszy nie ma.