Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW transporter nie działa obrotomierz

Daniello25 03 May 2011 11:49 6717 9
    Daniello25
    Level 10  
    Witam!!! Mam VW T4 rok prod.2001; silnik 2.5Tdi (102KM kod ACV) problem jest następujący. Pewnego dnia tak sam od siebie przestał mi działać immobilaizer więc zakupiłem emulator immo i według instrukcji podłączyłem go do gniazda diagnostycznego pod kierownicą (trzy kabelki) i samochód odpalił i działa.Problem jest teraz taki że nie działa obrotomierz i mruga kontrolka od ciśnienia oleju razem z brzęczykiem. Czy to ma coś wspólnego z tym emulatorem?? Czy ktoś posiada jakieś poradniki lub schematy od tego modelu auta?? Nie wiem gdzie szukać przyczyny jak to rozwiązać? Z góry dziękuje!
    Marcinoik
    Level 20  
    Witam kolego miałem to samo i padł mi wtedy alternator
    Daniello25
    Level 10  
    Raczej alternator będzie OK bo sygnał nie idzie od niego tylko z dołu silnika do wtyczki przy silniku.
    Daniello25
    Level 10  
    Oprócz sprawdzenia ciśnienia oleju i czujnika to nic nie sprawdzałem, a diagnostyka to rozumiem pytasz o V.A.G???Nie był podłączany. Usterka ta pojawiła się jak podłączyłem emulator immo i jak odpaliłem to przestał działać obrotomierz i mruga ciśnienie oleju przedtem tego nie było.
    Daniello25
    Level 10  
    Emulator był jednorazowego użytku i po podłączeniu go likwiduje on immo i się go odłącza. Kable na miejscu i bezpieczniki też OK.
    T5
    Admin of Cars group
    W tym roczniku obrotomierz lata po can.A ciśnienie oleju to inna bajka.Diagnostykę zrób i sprawdz czy sterowniki widzą się po can jak tak to licznik do roboty.
    Daniello25
    Level 10  
    A możesz bardziej obrazowo to opisać?? Podłączyć VAG ?? Będę musiał się wybrać do jakiegoś dobrego elektryka
    Daniello25
    Level 10  
    No temat uważam za zamknięty, przyczyna była taka że emulator uszkodził sterownik silnika, elektryk wgrał nowy program i działa. Dziękuje za zainteresowanie i pomoc.