Dzieki koledzy za informacje. Po kilkudniowych bojach (chyba??) naprawiłem ją - wymiana DRUM DRIVE GEAR ASSY raczej nie wchodzi w rachubę - cena jest wyższa niż wartość drukarki w chwili obecnej
Problem polegał na tym, iż ta metalowa blaszka w kształcie litery U (patrz poprzedni mój post) nie dociskała rolki i.... posuw papieru, bebna był nierównomierny - kartki się zacinały żle drukowało itp...
Blaszkę tą (coś ala pierścien SEGERA) delikatnie podgiąłem i na razie problem znikł.
Ale mam jeszcze dwa pytanka do użytkowników tego modelu
1. Jak wydrukować strone testową - interesuje mnie ile kartek juz naliczyła drukarka - mam ją już kilka lat i powoli toner sie kończy....
2. W pewnych przypadkach (zwłaszcza przy drukowaniu zdjęć - skanów -albo kopia kartki ze skanera za posrednictwem Corela- jako ksero)drukarka zachowuje się dość dziwnie - drukuje 2/3 strony na jednej kartce(reszta jest czysta) i 1/3 na drugiej - co może być przyczyną takiego zachowania? mała ilość pamięci?
Podobnie zachowuje się np przy drukowaniu pitów - tam natomiast 2/3 jest wydrukowane poprawnie a na 1/3 są tylko kreski z tabelek - bez tresci - na drugiej kartce drukuje tresc z tabelek...