Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wiertarka stołowa do 1000 zł

mackos86 03 May 2011 15:26 9357 8
    mackos86
    Level 9  
    Potrzebuję pomocy przy wyborze wiertarki stołowej do 1000 zł.

Używana będzie dość często ale jednocześnie stosunkowo łagodnie - głównie do wiercenia w płytach wiórowych. Z tego też wzgledu dość istotna bedzie precyzja oraz wygoda użytkowania.

Zastanawiałem się nad modelem GTB 16/12 R+L 400V 600W GUDE ale wybrałem go właściwie na czuja...

Jesli znacie modele kosztujace powyżej 1000 zł ale zdecydowanie warte dołożenia kilku stówek to również możecie pisać, ale prosiłbym o argumentacje dlaczego warto dołożyć.

dzięki :-)

Proszę o zachowywanie zasad poprawnej polszczyzny i właściwej pisowni jednostek, symboli i nazw technicznych. Proszę poprawić posty. [retrofood]
    User removed account
    User removed account  
    darek4168
    Level 21  
    Racja te stare polskie najlepsze , a jak byś znalazł WSD jeszcze , to było by już super , za taką warto dopłacić te kilka stówek.
    mackos86
    Level 9  
    wyglada jak godzilla :) ale czy to nie za duzo jak na płyte wiórową bo tylko do tego bede używał?? no i jak z ewentualnym serwisem jesli juz tego nie robią??

Cenowo nie jest zle, znalazlem na necie za 800zł tylko bez zdjecia i zadnej informacji o stanie urzadzenia. Inna była za 1300 zł tylko ze rok temu było zamieszczone ogloszenie ^^
    User removed account
    User removed account  
    Ryszard49
    Level 38  
    Witam.
    Mam wiertarkę WS15 która z racji czasu straciła dokładność. Kupiłem podobną lub nawet taką samą jak GBT 16, niestety to "chińczyk" i wkrótce nie nadawała się do użytku. Musiałem starą WS 15 gruntownie wyremontować.
    Pozdrawiam
    darek4168
    Level 21  
    Dzisiaj wiercisz płytę wiórową a jutro zechcesz stalową 20mm grubości , i jak myślisz chińczyk to wytrzyma?. Do mojej żaden serwis nie zaglądał a kupiłem ją z 15 lat temu i nie oszczędzam jej , wierci 20mm i grubsze stalowe płyty.
    czesiu
    Level 36  
    WS15 waży ponad 100kg, a GTB 30kg.
    Zwróć uwagę na odległość wrzeciona od słupka, tym GTB za daleko w płytę nie wejdziesz...
    lyndzik
    Level 18  
    Ostatnio kupiłem ws 15 za 1000 zł i szczerze mówiąc wyrwie ci z imadła materiał powykręca ręce a ona nie stanie ! Gigant