Witam samochód VOLVO FH12 2002 EURO3 był na odczycie komputerowym w serwisie (tylko odczyt).
I mam takie o to błedy:
Procentowa pozycja pedału przyspieszenia - Napięcie poniżej normalnego
lub zwarcie...................................................................255 PID;91 FMI;4
Gdzie to mam mniej więcej szukać? może jakiś opis schemat by w tym pomógł.
Mokry zbiornik ciśnienia pojazdu ...............................................1 PID;46 FMI;1
Co to jest za zbiornik i gdzie on się znajduje?
Elektrozawór bezpieczeństwa zmiany zakresu - Napięcie poniżej normalnego
lub zwarcie...................................................................10 PPID;75 FMI;4
Gdzie on się znajduje i do czego służy?
Ciśnienie dostarczania paliwa - System mechaniczny nie reaguje prawidłowo.......2 PID;94 FMI;7
Czyżby pompa paliwowa siadała, jakie powinno być prawidłowe ciśnienie na wolnych i wysokich obrotach?
Tajny kod immobilizera - Dane nie regularne, przerywane lub nieprzerywane......13 PID;224 FMI;2
Z tym problemem to sobie chyba nie poradzę samochód czasami odpala od razu a czasami nie.
Mam prośbę jeżeli ktoś coś wie na temat tych błędów to bardzo byłbym mu wdzięczny jeżeli pomógł by mi je rozwiązać.
Pozdrawiam.
I mam takie o to błedy:
Procentowa pozycja pedału przyspieszenia - Napięcie poniżej normalnego
lub zwarcie...................................................................255 PID;91 FMI;4
Gdzie to mam mniej więcej szukać? może jakiś opis schemat by w tym pomógł.
Mokry zbiornik ciśnienia pojazdu ...............................................1 PID;46 FMI;1
Co to jest za zbiornik i gdzie on się znajduje?
Elektrozawór bezpieczeństwa zmiany zakresu - Napięcie poniżej normalnego
lub zwarcie...................................................................10 PPID;75 FMI;4
Gdzie on się znajduje i do czego służy?
Ciśnienie dostarczania paliwa - System mechaniczny nie reaguje prawidłowo.......2 PID;94 FMI;7
Czyżby pompa paliwowa siadała, jakie powinno być prawidłowe ciśnienie na wolnych i wysokich obrotach?
Tajny kod immobilizera - Dane nie regularne, przerywane lub nieprzerywane......13 PID;224 FMI;2
Z tym problemem to sobie chyba nie poradzę samochód czasami odpala od razu a czasami nie.
Mam prośbę jeżeli ktoś coś wie na temat tych błędów to bardzo byłbym mu wdzięczny jeżeli pomógł by mi je rozwiązać.
Pozdrawiam.