Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Elpigaz - Dodge Caravan 3.0 - zmiana wtryskiwacza na MagicJet

MKramer 05 May 2011 16:22 1448 4
    MKramer
    Level 14  
    Samochód - Dodge Caravan 3.0V6 '98
    Instalacja Elpigaz Stella.

Będę zmieniał wtryskiwacze z Valteków na MagicJety.
    Proszę o poradę bardziej doświadczonych kolegów, jakie zastosować ciśnienie gazu i jaką średnicę dysz wtryskiwaczy?
    To co jest teraz to 0,95bara i 3,0mm średnicy.
    Czy z MagicJet'ami zrobić tak samo, czy może inaczej?

Dzięki za pomoc

Mariusz
  • Helpful post
    ElpigazN
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Ciśnienie zostaw, dysze zacznij od 2.7.
    Maher
    Level 22  
    I lepiej zrobisz jak zregenerujesz valteki niż wymienisz na MagicJet (bedziesz miał mniej problemów), a jak już chcesz zmieniać to trochę dołóż i zmień na Hana2000.
    MKramer
    Level 14  
    a ja właśnie mam dobre doświadczenia z MagicJetami. W moim drugim aucie działają bez problemu od 70tys. km - SAAB 9000 z silnikiem 2,3T - nie mają więc łatwego życia. Ostatnio przy wymianie reduktora wymieniłem także wtryskiwacze. Zrobiłem to jednak tylko dla świętego spokoju, a nie z powodu złego działania.

A Valteki? W Dodge'u bujam się z nimi nieprzerwanie od 2 lat i nie mogę dojść do ładu. Jescze jak były założone oryginalne wtryski Elpigazu, to było dobrze. Ale potem zmieniono je na Valteki i jest cały czas jazda. One po prostu nie trzymają parametrów i rozkalibrowują się szybko. Mam ich dość i zamieniam na MagicJety.
    MKramer
    Level 14  
    No i wymiana wtryskiwaczy pomogła. Ciśnienie 1 bar, średnica dysz 2,8mm - mapa wtrysków ładnie ułożyła się na "środku". Od kilku tygodni nie zapalił się "check", samochód jeździ rewelacyjnie. Jest git.

Dzięki za pomoc.