Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LG GT540 wykrywa słuchawki kiedy chce

Shuzo 06 May 2011 11:45 3010 6
    Shuzo
    Level 10  
    Witam :) problem taki mam gt540 z androidem 2.1. Jak włożę jacka do wejścia to praktycznie zawsze mi wykryje go, lecz czasami gdy wyjmę kabel to nadal je wykrywa, dopiero jak przedmucham wejście i wyłączę telefon to ikonka z słuchawkami znika. Czasami wykrywa słuchawki kiedy chce a to jest spory problem bo jak ktoś wtedy do mnie zadzwoni to ja go nie słyszę i on mnie także. Raz było tak,że przebudziłem się w nocy a tu gra muzyka z telefonu (mam PowerAmp'a co jak wykryje słuchawki to samoczynnie włącza muzyczkę, a jak przestanie wykrywać to włącza muzykę na głośnik).

Wie ktoś jak ten problem załatwić?:)
    Dziękuje za odpowiedzi :)
    eleele
    Level 10  
    a czy to sie dzieje od czasu aktualizacji?
    lizak89
    Level 12  
    kolego ja miałem podobny problem w iPhone 3G... wziąłem pensetę i z gniazda jack 3.5 wygrzebałem małą kuleczkę kurzu. Tak to juz jest jak sie tel nosi w kieszeni...

Dodano po 1 [minuty]:

ale u Ciebie to wygląda ewidentnie na cos z softem;>
    Shuzo
    Level 10  
    W sumie to możliwe,że od czasu aktualizacji, nie jestem pewien. A czemu myślisz,że to coś z softem?
    Janekgt540
    Level 13  
    Ja mam GT540 właśnie z andkiem 2.1 i nic takiego mi się nie przytrafia. A spróbuj usunąć ten program i wtedy zobacz.
    Shuzo
    Level 10  
    Power Amp jest usunięty i nadal to samo, zauważyłem,że jak ostrożnie odłączam słuchawki to normalnie znika ikonka. Jak wkładam do kieszeni to czasami się pojawi. Wygląda mi to na winę sprzętu niestety
    Janekgt540
    Level 13  
    No pewnie tak będzie oddaj go na gwarancje jak masz.