Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Egzamin Zawodowy Technik Elektronik - Etap Praktyczny - czerwiec 2011

marekzs3 27 Aug 2011 14:59 107186 538
Automation24.pl
    bartek6644
    Level 10  
    Technik elektronik, etap praktyczny 100 %
    Technik elektronik, etap pisemny część 1 82%
    Technik elektronik, etap pisemny część 2 80%
  • Automation24.pl
    matyss-phh
    Level 10  
    Etap praktyczny 100 %
    Etap pisemny część 1 100%
    Etap pisemny część 2 100%
    Reaper91
    Level 11  
    heh wychodzi na to ze jedyny w klasie zdałem:D
  • Automation24.pl
    aleksandro
    Level 17  
    No to i ja się pochwale:
    Część pierwsza 76%
    Część druga 90%
    Praktyczny 91%
    grzechu19
    Level 11  
    Spoko loko, egzamin zdany (I=90%,II=85%, prakt.=88%) tylko że z tego co słyszałem to mało daje ten dyplomik u nas w kraju, zagranica go doceniają ale u nas jest jakby niewidzialny. Co teraz? Studia, a może macie już jakąś prace, pracuje ktoś w zawodzie, przydał mu sie ten dyplom?? Ja sie załapałem jako operator cnc.
    ElektroShock
    Level 12  
    Pracuję w zawodzie dyplom jak mówiłeś nie potrzebny , od początku to wiedziałem dyplom dla samej satysfakcji.Cóż bez znajomości po szkole to twarde lądowanie... Jak patrze to koledzy ze znajomościami mają raj na ziemi( w zakładzie :) ) Studia zaoczne elektronika i telekomunikacja na politechnice , trzeba przelać pieniądze za opłatę rekrutacyjną.Wpłacał już ktoś na studia zaoczne?
    klomarcin
    Level 13  
    No ja też zdałem:)
    80(Icz)/80(IIcz)/87(prakt)

75% - zdawalność na poziomie szkoły to dość dużo jak na 44% na poziomie regionu (śląsk - OKE Jaworzno)
    grzechu19
    Level 11  
    ElektroShock wrote:
    Pracuję w zawodzie dyplom jak mówiłeś nie potrzebny , od początku to wiedziałem dyplom dla samej satysfakcji.Cóż bez znajomości po szkole to twarde lądowanie... Jak patrze to koledzy ze znajomościami mają raj na ziemi( w zakładzie :) ) Studia zaoczne elektronika i telekomunikacja na politechnice , trzeba przelać pieniądze za opłatę rekrutacyjną.Wpłacał już ktoś na studia zaoczne?

Ja też zaocznie na AGH górnictwo i geologia. Z pierwszej rekrutacji tak że zostaje mi zapłacić za pierwszy semestr ale na to jest czas do końca września:D
    A jeśli chodzi o prace to wśród moich znajomych jest to samo, Ci co mieli choćby najmniejsze wtyki tam gdzie trzeba cieszą się ze spokojnej i dość zarobkowej roboty, reszta albo zapierdziela w budowlance po 12 i więcej godzin albo siedzą w domu na utrzymaniu rodziców.
    Janekgt540
    Level 13  
    Witam, ja dopiero dzisiaj odebrałem świadectwo technika, no i mnie zamurowało z praktyki 97%! 1część 74% 2część 80% ładnie to wygląda:) ale myślałem ze będą 2 wersje tego świadecta po polsku i angielsku lipa trochę:/ Myślę ze to był jeden z najłatwiejszych egzaminów do tej pory.
    Reaper91
    Level 11  
    Janekgt540 wrote:
    Witam, ja dopiero dzisiaj odebrałem świadectwo technika, no i mnie zamurowało z praktyki 97%! 1część 74% 2część 80% ładnie to wygląda:) ale myślałem ze będą 2 wersje tego świadecta po polsku i angielsku lipa trochę:/ Myślę ze to był jeden z najłatwiejszych egzaminów do tej pory.

ja dostałem 2 wersje po polsku i angielsku poprostu wcześniej trzeba było zadeklarować czy chcesz:P
    bartek6644
    Level 10  
    ja też dostałem 2 wersje ale niczego nie deklarowałem.
    Janekgt540
    Level 13  
    Ale dostaliście 2 wersje tego świadectwa na którym jest ile procent mieliście z każdej części?
    galgann
    Level 16  
    Wracając do części praktycznej, u nas w technikum robimy zadania z zeszłych lat na niejako zaliczenie/ocenę.
    Musze powiedzieć, że o ile narysowało się tę drugą charakterystykę to ta część liniowa wychodziła krótsza niż ,,powinna'' i Upp i U3 niezbyt się zgadzały. Miało to kilka osób ode mnie tak samo. Inny kolo co sobie zaokrąglał do części dziesiętnych, naniósł na wykres, potem nieco szerszą linią puścił linię prostą wzdłuż cha-ki to mu wyszło.
    Doszliśmy zatem do tego, iż nadmierna dokładność nie jest wskazana, a czasami trzeba narysować tak żeby było dobrze a nie zgodnie z tabelą.
    Janekgt540
    Level 13  
    Za bardzo tego nie widzę przed oczami bo już prawie rok minął:), najlepiej wrzuć wykres z tabela to zobaczymy jak to wygląda.
    ciniutek
    Level 10  
    Czy ktoś ma przykładowy arkusz odpowiedzi do praktycznego egzaminu czerwiec 2011 ?
    ciniutek
    Level 10  
    "generator zbudowany na układzie scalonym XR-2206.."
    ciniutek
    Level 10  
    Nie .. chodzę do elektronika , chociaż mnie to nie dla mnie zawód ale jestem już tu 4 lata .. a mam za pracę domową napisać takie coś i kompletnie nie wiem jak za to się zabrać .. Kumasz ? :) A Wy elektronicy macie to w jednym palcu . Jak czytałem , że tu po 80 90 % mieli , to zazdroszczę :D
    ciniutek
    Level 10  
    "gdzieś " wiesz ,przejrzałem całe google prawię , pod różnymi frazami .. Są same testy ale nie ma wzorów , a do innych egzaminów były takie przykładowe rozwiązania ..
    makaronmc
    Level 30  
    Ja w drugiej klasie miałem jedynkę na półrocze z pracowni elektrycznej (czy tam maszyn elektrycznych) mieliśmy z w-c Dyrektorem, starym komunistą...

W 4 klasie brałem udział w szkolnej Olimpiadzie Wiedzy Elekrtycznej i Elektronicznej, Egzamin zdałem, Sepa 1kV zrobiłem, maturę zdałem...

I kto wtedy się mylił, ja czy dyrektor komunista ?
    Taka zagadka przed spaniem ;)

Moją praktykę w 2012 (oficjalną) zdałem na 94%