Nie było wirowania lecz próba jego rozpoczęcia. Znalazłem na pływie wywalony tranzystor sterujacy przekaźnikiem. Wymieniłem tranzystor SMD na "zwykły". Wirowanie sie pojawiło lecz się zapętla. Znaczy to, że jak ustawię wirowanie, to zaczyna wirować, czas spada z 8 na 7 minut, potem na 6 i czasami na 5 - w tym czasie przerywa wirowanie (czasami trwa ono 1 minutę, czasami 2, a nawet 3 minuty) i na wyswietlaczu czas rośnie z powrotem do 7 minut i znowu rozpoczyna wirowanie i tak w nieskończoność (zapętla się).
To samo dzieje sie przy programie szybkim (32 minutowym) w tym przypadku punktem do którego wraca wirowanie w nieskończoność jest 17 minut.
Zaobserwowałem ponadto (nie wiem czy to ma związek) chwilowe przygasanie wyświetlacza. Czas tego przygasnięcia to ułamek sekundy, ale nie zauważyłem, że przygasa jak wyłacza wirowanie.
Czy ktos spotkał sie z takim problemem?
To samo dzieje sie przy programie szybkim (32 minutowym) w tym przypadku punktem do którego wraca wirowanie w nieskończoność jest 17 minut.
Zaobserwowałem ponadto (nie wiem czy to ma związek) chwilowe przygasanie wyświetlacza. Czas tego przygasnięcia to ułamek sekundy, ale nie zauważyłem, że przygasa jak wyłacza wirowanie.
Czy ktos spotkał sie z takim problemem?