Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

AUDI [A4 B5] Domykanie szyb, 3 kanał bez f. komfort. Bezpieczne ?

SCRASH 13 May 2011 09:07 2686 2
    SCRASH
    Level 12  
    Witam. Posiadam w swoim autku alarm Magicar. Był już założony gdy kupiłem auto. Nie mam u siebie funkcji komfort i tak naprawdę nie wiem na jakiej zasadzie działa u mnie domykanie szyb i szyberdachu. Po przekręceniu kluczyka w drzwiach działa u mnie domykanie szyb i szyberdachu (tylko domykanie). Jakieś pół roku temu podłączyłem przewód od domykania w drzwiach kierowcy po drugi kanał alarmu. Działa on na zasadzie naciśnięcia 3 przycisku pilota a następnie przycisku 1 zazbrajania alarmu. Jest to dla mnie uciążliwe bo muszę trzymać przycisk tak długo aż wszystko się podomyka.
    Doczytałem się dzisiaj w instrukcji że alarm posiada 3 kanał który przy zazbrajaniu alarmu wytwarza dodatkowo na osobnym przewodzie 30 sekundowy impuls masy. Czy jeśli podłączę trzeci kanał zamiast drugiego i szyby się zamkną w 3 sekundy to przez te 27 sekund nie spali mi się żadne z urządzeń typu silniczek szyby lub urządzenie które odpowiada za to domykanie ?
    perkoz gd
    Level 13  
    sterowniki szyb w tym aucie posiadają układy przeciążeniowe i po domknięciu szyb rozłączają napięcie ,nic się nie spali poprzez podanie za długiego impulsu zamykania
    SCRASH
    Level 12  
    Dzięki wielkie. Już podłączone i działa.
    Pozdrawiam.