prosze prześlijcie mi sterowniki do irdy z tylu pisze 5Vdc 440mA
Stary, ale wypaliłeś Dowiedz się co to za "bajer" - co pisze o nim system, ewentualnie jaki układ ma w środku i poszukaj sobie sterów. Zacznij od przeczytania całego wątku - do ma620 są odnośniki do podobno działających sterowników, niektórzy do postów załączyli stery które im działały.
Użyj google.
Dopiero na końcu poproś żeby ktoś ci coś wysłał. Inni mają za ciebie szukać, bo tobie nie chce się pogooglać ani nawet sprawdzić jaką irdę masz?
noo, a ja powtarzam szanownie swoje pytanie:
Czy ktoś wie czemu do irdy MA-660 instalują sie sterowniki do MA-620?!
Instalacja jest jak najbardziej poprawna, wszystko w windowsie jest oko, oprócz tego, że irda nie działa i nie wykrywa telefonu.
Dzieje się z każdym sterownikiem zarówno ze strony mobileaction jak i driverguide.
Czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu?
witam CZY SĄ JAKIĘŚ DZIAŁAJĄCE STEROWNIKI DO IRDY MA-660 ??
bo z tego co patrzyłem wcześniej są stery ale dO ma 620., jeśli ktoś by mógł to niech wyśle stery na ozozop(malpa)vp.pl albo zamieści plik na tej stronie
PLEASEEEEEEEEE
Z GÓRY THX
Jeśli chcesz żeby ta irda działała to napewno nie kupuj tanich ird na USB bo to syf.
Wiem bo mam taką która leży w na półce bo żadko coś wykrywa.
Chcesz coś normalne kup irde na płytę jeśli płyta ma takią możliwość.
Niektore nie sa takie złe Sam kupywalem tanią i jakos działa ok:]
Czesc! skradziono mi telefon i mam do was pytanie. czy moge dojsc do niego po imeiu lub czy moge go zablokowac jakos?
Ania
po pierwsze w tym poscie nie oczy sie rozmowa o skradzionych telefonach
po trzecie jak chcesz dosc do kogos po imeiu istnieje taka mozliwosc ale wiaze sie ona z duzymi kostami dla operatora no i telefon musi byc wczony a najłatwiej zablokowac telefon u opertora u jakiego go kupywałas albo jaka miałas karte sim i do niego sie udaj po tem do naszej ukochanej policji ale szanse na jego odzyskanie so marne
i nastepnym razem czytaj uwaznie postyo czym sa Pozdrawiam
A ja mam pytanie czy Siemensa C75 z MA-520 można połączyć? Stosuje się tu do postów kol. Henry(k) ale nie działa, 2 razy mi się połączyła a puźniej nie dało się.
Jakiś czas temu kupiłem takie cuś jak na zdjęciu (ale nie z Allegro tylko komis z komórkami), nie wiem nawet jaki to model, ale spisuje się w 100% świetnie; żadnych problemów z transmisją, rozpoznawany przez sprzęt od razu, rozpoznaje komórki itp. U mnie pracuje z SE-T630, działał też z NOKIA 6100 i innymi. W sumie polecam.
Witam! Zakupiłem IrDE ES620 jakiś rok temu! Wszystko było OK dopuki nie zgubiłem płyty z sterownikami! Czy może ktoś mi je przysłać na rmaciek(małpa)o2.pl lub podać link skąd można je ściągnąć?! Z góry dziękuje!!!
WItam! Potrzebuje jeszcze jakieś programy do zarządzania telefonami modele: Sony Ericsson t630 i Sony Ericsson J210! Podajcie linki skąd można je ściągnąć albo chociaż ich nazwy! A jak ktoś chce to na rmaciek(malpa)o2.pl instalki przesłać! No i jeszcze nie mam sterowników do USB-IRDA ES620 podeślijcie to PROSZĘ!!!!!! Z góry dziękuje!!!
do SE T630 nie potrzebne są softy - wszystko zrobisz pod Windowsem. To nie NOKIA która wymaga specjalnego softu bo inaczej jest głucha i slepa na świat zewnętrzny. Do SE-T630 dołączają oprogramowanie wraz z telefonem. Jak masz telefon to masz i oprogramowanie.
Witam
Pozyczyłem wczoraj od kumpeli irde oznakowana jako es-660, PieC wykrywa ja jako sf-620. Gdy zainstaluje do niej sterowniki w menadzeze urzadzen pojawia sie komunikat: "Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)". Instalowałem chyba wszystki sterowniki z tego forum. Za każdym razem uruchamialem ponownie komputer i nic. Ciagle ten sam komunikat :/. Siedziałem wczoraj do 2 i przeglądałem ten temat i nic nieznalazłem (no moglem cos przeoczyc bo byłem na pol przytomny ). Bardzo proszę o pomoc.
ok juz nie aktualne
Przed chwila ściągnely mi sie stery i tera irda śmiga jak marzenie
Pozostawilem tylko i wylacznie sterowniki IRDA oraz oryginalny instalator - reszta wywalona - nie ma tutoriali - okrojne wszystko do jezyka angielskiego - nie bylo PL w oryginale.
Pozdrawiam i zycze malo udreki z ta pascia :>
Ustawilem : rezygnuje z prowizji - nie wiem skad te liczby sie tam wziely - to musialo sie automatem zrobic.
Fajnie Tylko czy będą działać te stery do mojej IrDY ES 620 bo już wszystkich próbowałem i wgrywała sie jako KINGSUN SF 620 i stwarzałam problem! Mam nadzieje że teraz się poprawnie wgra
Dodano po 5 [godziny] 7 [minuty]:
Witam to jeszcze raz ja Czy to sony ericssona j210i jest potrzebny jakiś program zarządzający by przesyłać przez IrDE?!? Jesli tak to jaki proponujecie?!? Prosze podać link lub nazwe programu! Z góry dziekuje!
Sterowniki OK! Wszystko elegancko się wgrało przez orginalnego instalatora! Już nie ma żadnych problemów! Teraz tylko musze sie dowiedzieć czy do sony ericssona j210i jest potrzebny jakiś programik zarządzający do przesyłania przez irde! Czy ktoś wie?
Witam. Poszukuję sterowników do Irda Usb, niestety szukałem i nic...do urządzenia STI R42xx?????Może mi ktoś pomóc???Chce podłączyć nokie 9210i??i zgrać parę rzeczy??
POMOCY!!! mam irde es620 i tel sony ericsson j210i i jak mam moją irdw urochomić?!? Pożyczyłem ją kumplowi i mówił że z sony ericssonem t630 śmiga wspaniale! Jak ją urochomić z SE j210i! Pomuszcie!!! PLIIISSS!!!
mam SF-620. przynajmniej tak mi widzi menedżer. Wgrałem sterowniki, niby wszystko dobrze ale nie komunikuje się ani z sonyericsson K508i, ani K700i ani z simensem. Kiedyś mi działało ale przeinstalowałem system i skończyło się
ktos wie dlaczego ta irda sf620 dobrze działa z nokia 3650 a z samsungiem x660 niechce wspułpracowac nie wiem co jest grane
ra jedeny mi załapało ale juz teraz lipa
Na początku chciałbym prosić o wyrozumiałość wobec mnie. Wiem że już wcześniej chyba był wyjaśniony mój problem jednak chciałbym żeby ktoś napisał po kolei co trzeba zrobić żeby moja IRDA w końcu zadziałała. A więc do dzieła.
Posiadam Irdę na której na dolnej obudowie jest napisane : MA-660. Jednak kiedy włączam ją do portu USB wyskakuje mi napis 'znaleziono nowy sprzęt "Kingsun KS-959 USB Infrared Adapter". Gdy włączyłem zainstalowane zainstalowane wcześniej oprogramowanie które było wraz z ową Irdą na dole okienka pojawił się napis "trwa próba podłączenia do telefonu". Nie mam bladego pojęcia co zrobić. Z góry dzięki za pomoc.
pomordowałem trochę google i znalazłem coś takiego http://softgsm.za.pl/irda-USB.htm dla tych co dalej mają problemy z irdą, wywaliłem wszystko z komputera, co miało w nazwie kingsun, sf 620,sf620 i zainstalowałem orginalne sterowniki z płytki i też działa irda SF-620 Kingsun, to chyba najlepszy opis z obrazkami
Bardzo fajnie opisane ale....
.....Przed podłączeniem przewodu do gniazda USB kliknij
"USB Driver" i zainstaluj sterownik.....
Ja tam kupiłem IrDE USB na allegro Kingsuna i nie mam zastrzeżeń pliki przechodzą szybko i bezproblemowo. Wykorzystuje Nokie 6822. Mam IrDE i kabel USB i na IrD'zie idzie nawet szybciej niż na kablu. Polecam kupować IrDY na allegro od użytkownika "krzysiu451" oto adres aukcji http://www.allegro.pl/item87657726_port_podczerwieni_irda_za_jedyne_13_70.html . Świetny produkt za przystępną cenę
nie mogę zainstalować driverów dla kabla USB. Instalacja przebiega normalnie ale w menedżerze nie ma portu "USB to Serial Port". Nie wiem co mam teraz robić
Pycik posiadam identyczną irde jak twoja... moja instaluje sie bez problemu w winxp, ale nie działa... mianowicie nie komunikuje sie z zadnym telefonem!!! Moze wiesz jak rozwiazac problem??? PZDR!
Mam SAMSUNGA SGH-X200 i IRDE MA 660 . Co mam zrobić żebym mógł przesyłać pliki z komputera na komórke ?
PROSZĘ O POMOC
gg: 9381022
e-mail: cygler_h(malpa)wp.pl
Teoretycznie robiłem jak w instrukcji czyli najpierw zainstalowałęm sterowniki, zresetowałem komputer i podłączyłem irde pod komputer i znajduje mi ją później łącze z telefonem ale nie ma reakcji tylko pisze ze telefon jest w zasięgu. Jakie programy moge użyć ? CO MUSZE ZROBIĆ ŻEBY BYŁO WSZYSTKO OK ??