Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

"Dysk chroniony przed zapisem" pendrive AU6983

loczi 13 May 2011 21:49 8672 4
    loczi
    Level 13  
    Witam,

uszkodził mi(przed działał) się pendrive(brak ważnych informacji na nim). Gdy chce go sformatować wyskakuje błąd "Dysk jest zabezpieczony przed zapisem" a gdy coś chce wkleić na niego coś lub usunąć(widać plik, który był przed awarią) to "Dysk chroniony przed zapisem"

PENDRIVE nie ma żadnego przełącznika.

Wyciąg z programu ChipGenius:
    Device Name: +[H:]+Masowe urządzenie magazynujące USB(Generic Flash Disk USB Device)

PnP Device ID: VID = 058F PID = 6387
    Serial Number: 02B194A4
    Revision: 8.07

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: Alcor
    Chip Part-Number: AU6983

Product Vendor: (N/A)
    Product Model: (N/A)

Tools on Web:  http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=4345

Mam program "AlcorMP_AU698x_11.03.11", który wykrywa mi tak mój pendrive:"Dysk chroniony przed zapisem" pendrive AU6983
    I nie wiem jak ustawić w setup, żeby go "odnowił" - wyczytałem, że przez ten program można, ale nie wiem jak.(Wszędzie są informacje o naprawie fake pendrive)
    __Drako__
    Level 11  
    Włóź płytę od xp i podłącz pena, uruchom komputer na nowo tak żeby płyta sie zbotowała i jak dojdzie do momentu gdzie widzi partycje, to zrób na penie nową partycje ale nie formatuj z płyty jak zrobisz to co wyżej to zamknij komputer i wyjmij płyte. Później zformatuj go tak normalnie
    loczi
    Level 13  
    __Drako__ wrote:
    Włóź płytę od xp (...)

"Nie można usunąć partycji", bo żeby utworzyć przed musiałem usunąć po przez zbootowaną płyte windowsa xp
    1,4kat
    Level 11  
    Spróbuj programem Revo Uninstaller jest tam tryb łowcy klikając go pojawia się na pulpicie celownik ustaw go na folderze który chcesz usunąć i kliknij "wyłącz i usuń proces" (mi pomogło) potem spokojnie sformatowałem pendrive.
    Anonymous
    Anonymous