Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toshiba A200, zepsuta matryca

nikolaj85 15 May 2011 11:48 1960 4
    nikolaj85
    Level 2  
    Witam!
    Od jakiegoś czasu w moim laptopie dzieje się coś z matrycą. Przybierała, różne kolory. gasła. Czasami obraz powracał po poruszaniu matrycą. Wczoraj wieczorem przybrała jednolitą jasną barwę. Fotkę zrobiłem poniżej. Jak myślicie, co można podejrzewać, taśmę? Podłączyłem zewnętrzny monitor i wszystko jest ok, więc kartę graficzną bym wykluczył. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi.
    https://obrazki.elektroda.pl/5558656000_1305452683.jpg
    _haker_1
    Level 32  
    Moze byc wszystko - karta graf, matryca, tasma.
    To, ze dziala na mon. zewn nic nie znaczy.

Skoro mowisz ze przy poruszaniu dzialala, zaczalbym od tasmy.
    W drugiej kolejnosci obstawialbym grafike.
    Matryca raczej to nie jest, ale jesli masz na podstawke jakas 15,4'' mozna sparwdzic.
    rci
    Level 16  
    Ja podejrzewam taśmę, być może uległa uszkodzeniu między matryca a kadłubkiem, lub mogła się wypiąć z gniazda matrycy. Sprawdź i daj znać.
    zibiii
    Level 23  
    Na sto procent nie powiem ale chyba wlasnie w tym modelu popularna "usterka" jest wysuwanie sie tasmy z gniazda na plycie, wystarczy zdjac klawiature wsunac tasme spowrotem i nakleic nawet izolacje zeby sie nie wysuwala ponownie, wg mnie cos skopali w fabryce i kabel jest minimalnie za krotki :)
    nikolaj85
    Level 2  
    Wystąpiła popularna usterka, taśma wysuneła się z gniazda na około 1 mm. Dziękuję za wszystkie posty. Pozdrawiam.