Witam. Mam kłopot. Otóż pralka ELECTROLUX ewt-832 wczoraj przestała obracać bęben. Po ustawieniu programu na D - 40 stopni, 400 obrotów, wirowanie, pralka włącza się, blokuje klapę, nabiera wodę a następnie załącza grzałkę. Słychać jak szumi ogrzewana woda ale oprócz tego cisza. Bęben nie obraca się, silnik nie kręci. Zdjąłem obudowy boczne, wykręciłem silnik i sprawdziłem szczotki - są OK. Silnik nie śmierdzi spalenizną ani nie jest okopcony. Programator nie obraca się w trakcie prania tylko stoi w miejscu tak, jak został ustawiony. Sprawdzałem ustawienie programatora na G - wirowanie i to samo, pompa wody pracuje ale silnik stoi w miejscu, programator nie kończy programu tylko stoi w miejscu. Wygląda na to, że nastąpiła awaria w układzie sterowania wirówką, zasilania silnika albo coś innego z tym związanego
Przeszukałem bazę schematów i instrukcji i nie znalazłem niczego, co mogło by mi pomóc w naprawie. Pralka nie jest wyposażona w system diagnostyczny.
Poszukuję instrukcji serwisowej pralki electrolux ewt-832 albo pomocy, co z tym zrobić ?
Przeszukałem bazę schematów i instrukcji i nie znalazłem niczego, co mogło by mi pomóc w naprawie. Pralka nie jest wyposażona w system diagnostyczny.
Poszukuję instrukcji serwisowej pralki electrolux ewt-832 albo pomocy, co z tym zrobić ?