Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat bravo 1.6 16v na gazie/ spadek mocy silnika /pomóżcie

Tomasz01 09 Nov 2004 23:53 3026 11
    Tomasz01
    Level 2  
    Jakiś miesiąc temu zalożyłem gaz do samochodu zauważyłem dziwny korek na kolektorze dolotowym przed filtrem powietrza korek ma nawiercone otwory przez które silnik pobiera powietrze.Pytałem w warsztacie gdzie zakładałem gaz powiedzieli że jest to niezbędne i nie da sie inaczej ustawić , ale przez to furka ma dużo mniejszego kopa a powyżej 6000 obr nie idzie wcale nawet na bęzynie widze że sie dławi bo za mało ma powietrza.Jest to instalacja mięszalnikowa 2 generacji BINGO z emulatorem silnikiem krokowym . W warsztacie powiedzieli jeszcze że jak ustawią bez przytkanego korka to będzie palił dwa razy więcej teraz pali 10 l gazu. Prubowałem odetkać ten korek wtedy gaśnie , oczywiście na gazie bo na bęzynie chodzi normalnie .
    POMÓŻCIE
    mariusz

Level 15  
    Na dolocie powietrza nie może być żadnych korków.
    Jeśli ktoś je tam montuje to nie potrafi poprawnie założyć instalacji gazowej.
    Pozdrawiam.
    jotu22
    Level 20  
    A może to jest klapa przeciwwybuchowa?
    Tego raczej bym nie demontował bo w razie strzału grozi wywaleniem filtra. Utraty mocy szukałbym raczej w czymś innym niż ta klapa.

pozdrawiam
    JG
    mariusz

Level 15  
    jotu22 wrote:
    A może to jest klapa przeciwwybuchowa?
    Tego raczej bym nie demontował bo w razie strzału grozi wywaleniem filtra. Utraty mocy szukałbym raczej w czymś innym niż ta klapa.

pozdrawiam
    JG

Widziałeś kiedyś klapę przeciwwybuchową?
    Bo z twojej wypowiedzi sądzę, że nie.
    Pozdrawiam.
    kk.2000
    Level 26  
    Bez żartów z klapą!

Gnojki nie założyli odpowiedniego miksera tylko jakiś podrobiony badziew i masz problemik, bo mikser nie ma odpowiedniej wydajności!

Dawaj kolego do dziadów i życz sobie porządnej roboty! Do brawy jest odpowiedni mikser który nie potrzebuje kryzowania dolotu powietrza!

(I takie chamstwo pewnie jeszcze kasę wzięło...)

Wygląd pobrano ze strony www.ekoalma.pop.pl.
    Jazdaaaa
    Level 18  
    a ten kolektor jaki masz?plastykowy czy aluminiowy
    Tomasz01
    Level 2  
    kolektor jest metalowy to jest rocznik 1997 wtedy jeszcze były metalowe to przytkanie to zwykły korek w którym są wywiercone otwory jest on założony na gumową rure która doprowadza powietrze do filtra
    Tomasz01
    Level 2  
    na 100% to nie jest żadna klapa wybuchowa !!!
    Jazdaaaa
    Level 18  
    ja tez mam takie cos tylko ze to jest plastikowe i ona samo sie otwiera i zamyka w zaleznosci ile potrzeba powietrza wiec gazownicy maja racje podjedz gdzies indziej do gazownikow
    Tomasz01
    Level 2  
    a jakie masz spalanie i jaki czas jeżdzisz na gazie
    User removed account
    User removed account  
    Jazdaaaa
    Level 18  
    jezdze 2 miesiace i na trasie mi wychodzi 9 litrow tylko ze ja mam marea wekeend ale ten sam silnik i tez aluminiowy kolektor