Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak zadokować pilota od zamka centralnego?? w Punto 1.1 1996r

robertt89 17 May 2011 11:51 3373 3
Optex
    robertt89
    Level 9  
    Witam. mam taki problem a mianowicie . Kiedyś pewnego dnia jak zawsze chciałem otworzyć mojego kropka z pilota .Tylko ze sie nie dalo juz tego zrobić wiesz pomyślałem sobie ze może bateria padła wiec wymieniłem baterie i dalej to samo. Więc mam takie Pytanie co sie mogło stać ? Czy to wina centralnki czy moze pilot jakimś cudem sie rozkodował aa jeśli tak to jak go z powrotem zakodować ?? proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
  • Optex
    gts1991
    User under supervision
    Punto 1 nie miało centralnego z pilotem jak pamiętam.
    Dodawało się dodatkowe alarmy i siłowniki. Jak dla mnie bardziej prawdopodobna przyczyna może być spalanie się np: bezpiecznika od alarmu. PS: jak się spalił bezpiecznik to siłownik mógł wykitować :P
  • Optex
    robertt89
    Level 9  
    na pewno miało i centralny z kluczyka mi działa
    gts1991
    User under supervision
    A próbowałeś ?
    Quote:
    Odbierając nowy samochód ma on już zaprogramowany, przez sieć obsługi FIATa, system alarmowy.
    W razie ewentualnej potrzeby ponownego zaprogramowania systemu zaleca się skontakowanie z przedstawicielem sieci obsługi klienta Fiat.

Warunki przeprowadzenia programowania są następujące:
    - alarm musi być wyłączony z pilota
    - kluczyk awaryjny systemu alarmowego musi być przekręcony zgodnie z kierunikiem ruchu wskazówek zegara (pozycja "ON")
    - stacyjka musi znajdować się w pozycji STOP lub wyjęty kluczyk
    - drzwi muszą być zamknięte a centralny zamek wyłączony (otwarty)
    Teraz należy wykonać następujące kroki:
    1) Nacisnąć i przytrzymać przycisk przy odbiorniku (przycisk w górnej konsoli, obok odbiornika IR) przy pomocy długopisu. Dioda LED przy odbiorniku mignie.
    2) Trzymając wciśnięty przycisk przy odbiorniku, drugą ręką skierować pilot w odległości przynajmniej 50cm od odbiornika i wysłać impuls. Ponownie przycisnąć przycisk pilota dopóki dioda LED nie mignie raz. Teraz dioda zaświeci się na dłużej - potwierdzając przyjęcie kodu.
    3) Zwolnij przycisk przy odbiorniku: programowanie jest zakończone