Witam. Dla własnego bezpieczeństwa i w związku z tym , że sprężarka ma być instalowana w pomieszczeniu zamkniętym jak też spawany zbiornik należało by na zbiorniku zamontować zawór bezpieczeństwa . Pozdrawiam .
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therenabial wrote:
P.s Mam pytanie do znających się trochę na takich samoróbkach. Co to za kompresor?
gts1991 wrote:szkielet-s1 wrote:Zabezpieczenie jest w postaci eSa C16 A. W planach przewidziany był Termik, którego nie dałem bo nie miałem pomysłu na jego umiejscowienie.
Przykręca się do stycznik termiki.
arek431 wrote:Tak, a najlepiej jeszcze ze 4 dołożyć, a silnik na pewno wystartuje. Nawet fabryczne polskie kompresorki miały silnik 1,5kW napędzający bezpośrednio poprzez sprzęgło sprężarkę "staroską'.Na moje oko z silnikiem trochę przesadziłeś, masz spory zapas mocy, ale możesz to wykorzystać i dodać jeszcze jedną pompę i kompresor będzie nabijał się 2 razy szybciej.
benpot wrote:Czy przy takich obrotach (1400) bez chłodzenia sprężarka nadmiernie się nie nagrzewa. Z góry wielkie dzięki.
krzysztof_326 wrote:nabial wrote:Sprężarka bardzo fajna. Ale z tego co czytałem na temat sprężarek to przełożenie 1:1 nie jest dobrym rozwiązaniem
Naczytałeś się bzdur. Uznaj to za jeden z wielu opowiadanych mitów.
maxxim wrote:To nie mit!! lepiej zastosować przekładnie ale dwa cylindry , jak mały z pełną prędkością!!!
robokop wrote:benpot wrote:Czy przy takich obrotach (1400) bez chłodzenia sprężarka nadmiernie się nie nagrzewa. Z góry wielkie dzięki.
Czemu miała by się nagrzewać? W ciągniku kilka godzin może pracować przy praktycznie żadnym chłodzeniu.