Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung UE37D5500 program do edycji kanałów - plik scm

grzegorzlan 20 May 2011 23:24 286385 509
phoenixcontact
    hanskie
    Level 11  
    Pod "n" nie ma po co się maltretować. Wystarczy wejść na stronę www.n.samsung.pl i sobie ściągnąć.

Problem mam z Cyfrowym Polsatem i kilkoma kanałami jak np. TVN Turbo czy TVN które wg telewizora są na 11393V FEC 3/4 a faktycznie powinny być na FEC 5/6.
    Nie działają tak jak powinny - mam je zakodowane. Nie wiecie jak się ręcznie w samsungach zmienia FEC na inny?
    Nie ma ktoś z was listy z Polsatu gotowej ?

Pozdrawiam
    Poniżej moja próba zrobienia takiej listy dla pakietu Familijny HD
  • phoenixcontact
    toninio
    Level 10  
    Panowie mam zaledwie od 3 dni ten tv Samsung UE40D6500 i moje pytanie brzmi, jak pobrać liste kanałów na pena, bo chciałbym dopisać nazwy oraz posortować je według siebie :)
    benobenoo
    Level 11  
    hanskie wrote:
    Pod "n" nie ma po co się maltretować. Wystarczy wejść na stronę www.n.samsung.pl i sobie ściągnąć.

Problem mam z Cyfrowym Polsatem i kilkoma kanałami jak np. TVN Turbo czy TVN które wg telewizora są na 11393V FEC 3/4 a faktycznie powinny być na FEC 5/6.
    Nie działają tak jak powinny - mam je zakodowane. Nie wiecie jak się ręcznie w samsungach zmienia FEC na inny?
    Nie ma ktoś z was listy z Polsatu gotowej ?

Pozdrawiam
    Poniżej moja próba zrobienia takiej listy dla pakietu Familijny HD

wydaje mi się że jak zrobisz aktualizację softu to powinno być dobrze.
    Mlodys
    Level 10  
    toninio

Wybierasz:
    menu > kanał > transfer listy kanałów > podajesz pin (standardowo 0000) > eksport na usb
    i to tyle.
    hanskie
    Level 11  
    benobenoo wrote:

wydaje mi się że jak zrobisz aktualizację softu to powinno być dobrze.

Niestety tak nie jest. Soft aktualny.
    TVNy nie działają w cyfrowym Polsacie.

Dodatkowo wam podpowiem, że po aktualizacji softu z kwietnia 2012 przestał działać program Samsung Channel List Editor v 1.01 :cry:
  • phoenixcontact
    nemko
    Level 15  
    A w którym z programów można kopiować wybrane kanały lub listę do innej np. własnej list kanałów?
    hanskie
    Level 11  
    nemko wrote:
    A w którym z programów można kopiować wybrane kanały lub listę do innej np. własnej list kanałów?

Samsung Channel List Editor v 1.01 - jest najlepszy chyba
    nemko
    Level 15  
    hanskie wrote:
    nemko wrote:

Samsung Channel List Editor v 1.01 - jest najlepszy chyba

Dzięki, ale gdzie w nim funkcje o których wspomniałem wcześniej?
    gamerS
    Level 2  
    Potrzebuje najnowszej listy kanałów cyfry+ do samsunga. Jak ktoś ma fajnie zrobiona mógłby wrzucić. Dzięki z góry.
    dper15
    Level 17  
    Przeglądałem te listy w tym temacie i nie zauważyłem nigdzie kanałów : CANAL+ NA ŻYCZENIE , CYFRA+ VOD i SERIALE W HBO. A potrzebuje listy do UE46D7000.
    Mam program Channel list PC Editor ale nie umiem tam zmienić częstotliwości ani wstawić kanału nowego, tylko numer kanału mogę zmienić.
    Posiadam też program SamyGO-ChanEdit-SerieB-C-D-1.0 lecz są tam różne właściwości dla każdego kanału które trzeba wpisać , a nie ma że wpisze tylko częstotliwość kanału i nazwę i śmiga.

Wie ktoś może jak to zrobić ?
    bartekw21
    Level 2  
    Witam wszystkich
    Mam takie pytanko posiadam tv 46d7000 zakupiony w wielkiej brytani z modulem ci+ cyfry plus co chodzi wysmienicie alez problem pokazuje sie gdyz chce wgrac liste kanalow sciagnieta z forum pod cyfre. Otoz gdy transferuje pojawia sie komunikat "Bledne informacje o kraju. Zresetuj informacje o kraju i sprobuj ponownie.". Wspomne ze smart hub pod widgety polskie juz odblokowalem...
    Prosze o pomoc jesli ktos juz mnial kiedys z czyms takim stycznosc z gory dziekuje...
    Mlodys
    Level 10  
    W poscie Link jest lista z instrukcją wgrywania.
    Dla tej konkretnej ustaw kraj na Niemcy i dopiero wtedy wgrywaj.
    bartekw21
    Level 2  
    Przykro mi przyjacielu ale nic to nie daje gdyz kraj moge zmienic na niemcy ale tylko w analogowej a w cyfrowej mam tylko irlandie i wielka brytanie do wyboru...
    benobenoo
    Level 11  
    Witam,
    potrzebna nowa lista pod Cyfrę... najlepiej oryginalny układ taki jak lista dla tunerów HD.

Dzięki.
    conny 123
    Level 2  
    Ponawiam prośbę o listę kanałów cyfry plus Tvp1 hd, Tvp2 hd. Plus kanały z fta (niemieckie) z Astry. Układanie za pomocą pilota tv wykończą pilota i użytkownika. Dzięki.

Dodano po 3 [godziny] 19 [minuty]:

Zrobiłem tę listę pilotem tv, ale to lipa. Baterie w pilocie siadły. Tvp2 hd nie wyszukał wcale, mimo ręcznego wprowadzenia transpondera. I co pomoże ktoś? Ps. Kanałów mam ponad 2000, a dwójki hd jak nie było, tak nie ma. Proszę o pomoc. Tv Samsung UE37D5500.

Dodano po 4 [godziny] 54 [minuty]:

Po 8 godzinach wszystko załatwione hotbird+astra+tvp 1 i 2 HD :) łapcie http://speedy.sh/YcQdG/channel-list-UE46D7000-1101.scm
    benobenoo
    Level 11  
    poszukaj takiej nazwy:

12625V SID 0xc22

quote="conny 123"]Ponawiam prośbę o listę kanałów cyfry plus Tvp1 hd, Tvp2 hd. Plus kanały z fta (niemieckie) z Astry. Układanie za pomocą pilota tv wykończą pilota i użytkownika. Dzięki.

Dodano po 3 [godziny] 19 [minuty]:

Zrobiłem tę listę pilotem tv, ale to lipa. Baterie w pilocie siadły. Tvp2 hd nie wyszukał wcale, mimo ręcznego wprowadzenia transpondera. I co pomoże ktoś? Ps. Kanałów mam ponad 2000, a dwójki hd jak nie było, tak nie ma. Proszę o pomoc. Tv Samsung UE37D5500.

Dodano po 4 [godziny] 54 [minuty]:

Po 8 godzinach wszystko załatwione hotbird+astra+tvp 1 i 2 HD :) łapcie http://speedy.sh/YcQdG/channel-list-UE46D7000-1101.scm[/quote]
    pitates
    Level 12  
    Witam sprawdzałem ta liste kanałów pod cyfre+ale tam TVP2HD nie jest HD tylko SD ???

pozdrawiam
    ciciol74
    Level 10  
    Zrobiłem też swoja listę jak ktoś zainteresowany to pobierajcie:) Oznaczona jako D8000, ale pasuje pod inne też.
    http://speedy.sh/unYQZ/Cyfra-06.06.2012.scm
    pitates
    Level 12  
    Witam
    Nie wiem czy u mnie jest coś nie tak ale jak i z kanału 2012 jak i z 2 listy kanałów widac tvp2hd ale pisze że program jest zablokowany już nie wiem co mam o tym myslec ???
    nic poczekam jeszcze trochę i zobacze jak bedzie dalej bo nie wiem już gdzie jest problem

Pozdrawiam i dzieki bardzo za pomoc :D
    kaio1992
    Level 2  
    Mam ten sam problem juz kombinowalem w polu bouquet ze 100 wartosci i nic ;// czekam az ktos trafi fartem na dzialajace tvp 2 hd jak na dekoderach cyfry dziala to czemu na samsungu ma nie chodzic ;)
    lwojciec85
    Level 2  
    u mnie dziala tvp2 hd z tym ze uzupelnilem prawidlowo wartosci jesli chodzi o rozdzielczosc (1920 , 1080) tak samo jak jest to w tvp1 hd i dziala bez problemu!
    dzieki i powodzenia :)

P.S.
    moj plik z lista kanalow ponizej, mam inna kolejnosc niz cyfra +
    Link
    kaio1992
    Level 2  
    Nie sadze zeby zmiana rozdzielczosci cos zmienila bo samsung automatycznie ustawi sobie reszte :) najwazniejsze to podac transponder sidd vpid mpid no i bouquet czyli id dostawcy (ktore na kazdych listach programow jest pomieszane :/) Sprobuje zobacze czy pojdzie ;)

Niestety nie dziala :(( chyba nie znajdziemy sposobu zeby dzialalo z jednego pliku dopoki nie wpisza nazwy dla TVP 2 HD w satelicie...
    ciciol74
    Level 10  
    Wgrajcie mój i musi działać . Sprawdzone na D8000, D6500 i D7000. Działa na 100%. Może źle macie poustawiane w zakładce LNB wartości Diseqc.
    lwojciec85
    Level 2  
    UE46D6750 - u mnie na tym modelu dziala bez problemu,
    skopiowalem wpis TVP1 HD i TVP2 HD do swojego pliku z lista kanalow i jedyne co zmienilem to te rozdzileczosc dla TVP2 HD bo nie byla zdefiniowana i u mnie dziala
    kaio1992
    Level 2  
    Ja mam UE40D8000 no i nie działa mi własnie ;// Diseqc ustawić na 3/4 ?

Dodano po 17 [minuty]:

TO JEST TO !!! Tydzien zabawy z tym i w koncu dziala ^^ Dzieki !!! Po ustawieniu Diseqc w zasilaniu LNB na 3/4 sprawiło, że TVP 2 HD nawet sam mi sie wyszukał poprzez automatyczne strojenie :)) No to Czechy - Rosja w HD !!
    radziuck
    Level 2  
    dzisiaj dotarł mi telewizor samsung ue40es6800 i za cholerę nie mogę otworzyć edycji kanałów żadnym z tych programów, może ktoś miał taki problem w tej serii ?

SamsChannelEditor v0.8 otwiera co prawda ale nie da się wejść do pliku żeby zmienić kolejność kanałów bo za dużo waży...

Dorzucam plik
    tdtd
    Level 10  
    posiadam telewizor samsung PS51D6900 i do edycji kanałów używam SamToolBox v.011 próbowalem roznych edytorów od chanel list editor v05,06,samsung v0,72. Ten okazał sie
    najlepszy można edytować kanały satelitarne, cyfrowe naziemne,analogowe. Wielkie dzięki
    dla kolegi o podpowiedz jak wyszukać TVP2HD ,posiadam moduł ASTON v.2,26 telewizor
    samsunga jak wyżej , Canal+ ,splitera bezprz. SMARTWI ,po ustawieniu w TV- Diseq w zasilaniu LNB na 3/4 TVP2HD chodzi SUPER. Takie to proste a męczyłem się od 1czerwca.
    tomeq89
    Level 10  
    Witam proszę wrzucenie najnowszej gotowej listy cyfrowych kanałów naziemnych(aird), które zawierają tvp 1 hd i tvp 2 hd. Z góry dzięki