Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

vw golf IV klimatyzacja dziala tylko chwile

KoReK0771 21 May 2011 00:24 6188 8
Texa Poland
    KoReK0771
    Level 9  
    Witam
    Niedawno kupiłem vw golfa IV 98r. i mam mały problem z klimatyzacją. Pojechałem do serwisu na sprawdzenie ponieważ nie działała i okazało się ze jest nieszczelna po naprawieniu i nabiciu gdy włączyłem pochodziła chwile i się sama wyłączyła i cały czas powtarza się ten problem pochodzi chwile (1-3min.) i się wyłącza. Za wiele mi nie pomogli bo powiedzieli ze to może byc wina zaworu rozprężnego, osuszacza, czujnika ciśnienia lub poprostu spreżarka na wykończeniu. Co może byc przyczyną tego?? dodam jeszcze ze to niskie ciśnienie wynosi 6bar a podobno powinno byc ok 2 Z góry dziekuje za odpowiedz
  • Texa Poland
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    A jakie ciśnienie na HP?

A to był warsztat zajmujący się serwisem klimatyzacji, czy tylko napełnianiem i niczym więcej? Skoro "naprawili" i nie działa, to niech naprawią tak aby działało.
    KoReK0771
    Level 9  
    Tylko znając takie zakłady jak naprawią to mnie pewnie skasują na ponad 1000zl a może to tylko jakaś drobna rzecz wiec chce zaczerpnąc trochę informacji. A co do ciśnienia to powiedział mi tylko ze jest za wysokie tamto
  • Texa Poland
    Przemo9826
    Ręce opadają...

Tamto za wysokie, bo może za dużo czynnika wciśnięte w układ jest.

Zaraz tysiąc złotych, idziesz do innego zakładu, pytasz ile wezmą za diagnozę, a na dalszą ewentualną naprawę będziesz się godzić lub nie.
    KoReK0771
    Level 9  
    A to że za dużo czynnika może powodowąc takie obiawy że się wyłącza?
    Przemo9826
    Tak, za dużo czynnika = za duże ciśnienie w układzie, kompresor wtedy zostaje wyłączony ze względu na ryzyko niekontrolowanego wzrostu ciśnienia i uszkodzenia elementów klimatyzacji.
    KoReK0771
    Level 9  
    A no to całkiem możliwe bo nie pytał ile powinno byc czynnika i nie sprawdzał nigdzie a raczej nie zna na pamięc wszystkich modelów samochodów gdzie ile ma byc. Jutro pojade zobaczyc ile nabił dzięki wielkie za odpowiedz dam odpowiedz czy pomogło
    KoReK0771
    Level 9  
    No niestety muszę szukać dalej przyczyny bo
    czynnika jet odpowiednia ilość
    Kamil1.9140
    Level 6  
    Wiadomo co było przyczyną?