Witam wszystkich! Płukanie dało nie tylko mozliwość dojścia do pamięci, ale także po włożeniu nowych baterii i naciśnieciu przycisku POWER aparat wysunął obiektyw. Od razu po tym zaczyna migać czerwona leda. Mozna przerwać jej miganie przyciskiem do nagrywania filmów. Często po tym i po naciśnieciu DISP zapala się zielona leda. Gdy chcę nacisnąć aby zrobił zdjęcie, leda gaśnie na chwilę przycisniecia przycisku i słychać z aparatu dziwny dzwięk. Nie umiem określić co to za dzwięk. Myślę, że jest to śilnik od obiektywy, lecz jest on 100% sprawnya poza tym nie miałby po co się ruszać... Wysuwanie działa idealnie. Naciskam wysuwa się, i nacisam drugi ram zamyka się. Jeżeli nie nacisne żadnego przycisku to aparat się wyłączy (schowa obiektyw). Nie wiem co to moze być za odgłos. Sprobuje go nagrać. Może osoba które mialy do czynienia z czyms takim coś to powie. Dodam jeszcze, że nie działają żadne z klawiszy góra, dół, lewo i prawo oraz SET. Nie włącza sie wyświetlacz. Nie dochodzi do nie niego prąd - sprawdzałem. Bys może to brzęczenie to przesłona która chce się zamknąć. Przez obiektyw widać część urządzenia umieszczoą za obiektywem, czyli matrycę. Czy ona moze powodować to brzęczenie?
I jeszcze jedno. W aparacie umieszczony jest kondensator Crealon PHOTO - FLASH 330v90mF. Która opcja miernika pozwala na zmierzenie czy kondensator lub cokolwiek to jest czy to działa? Czy element powinien być pod napięciem czy też nie? Proszę o pilna odpowiedz.
I ostatnie pytanie. Czy wie ktoś z Was może na ile Volt jest ten wyświetlacz? Po drugiej stronie nie ma żadnych oznaczeń. Czy można to jakoś zmierzyć aby przy tym nie uszkodzić wyświetlacza? Poniżj przedstawian jego zdjęcie:
I jeszcze jedno. W aparacie umieszczony jest kondensator Crealon PHOTO - FLASH 330v90mF. Która opcja miernika pozwala na zmierzenie czy kondensator lub cokolwiek to jest czy to działa? Czy element powinien być pod napięciem czy też nie? Proszę o pilna odpowiedz.
I ostatnie pytanie. Czy wie ktoś z Was może na ile Volt jest ten wyświetlacz? Po drugiej stronie nie ma żadnych oznaczeń. Czy można to jakoś zmierzyć aby przy tym nie uszkodzić wyświetlacza? Poniżj przedstawian jego zdjęcie: