Witam, mam następujący problem, jest LT 35 2,8 TDI 2005 silnik AUH auto nie zawsze równo pracuje, często nie ma siły a ostatnimi czasy potrafi gasnąć w czasie jazdy. 2 wtryskiwacze ma po regeneracji. Paręnaście razy podpinałem go pod kompa non stop wyrzuca błąd któregoś okablowania przerwa w obwodzie 3,2 a dzis w 4. Dodam, że na 2 wtrysku od chłodnicy byłą pęknięta kostka i wyrwany kabel jest to naprawione. Jeśli by stanąć na przedzie auta to według komputera który wtrysk jest 4? Ten od chłodnicy czy ten od skrzyni biegów? Według logiki wtryski liczy się zawsze od rozrządu- ten cudak ma rozrząd od strony skrzyni biegów na kołach zębatych.... czy posiada ktoś może bloki pomiarowe do tego typu silnika? Chciałem go trochę posprawdzać ale niestety wiedza nabyta przy 1,9 TDI na nic się tu zda bo chociażby grupa 18 w LT nie sprawdza wtrysków tylko pokazuje patrząc na okienka vaga w 1 prędkość 0, w drugim jakieś bt 01 a w 3 i 4 prędkość 160. O co mu chodzi?
Dodatkowo pojawił się też błąd czujnika g28- czy dobrze myślę ze jest to czujnik położenia wału korbowego? Bardzo by mi pomogły bloki do tego silnika...
Dodatkowo pojawił się też błąd czujnika g28- czy dobrze myślę ze jest to czujnik położenia wału korbowego? Bardzo by mi pomogły bloki do tego silnika...