Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

GTA IV- ładuje parę modeli samochodów, potem je powtarza...

tellet 24 Maj 2011 21:04 2170 5
  • #1 24 Maj 2011 21:04
    tellet
    Poziom 10  

    Jako, że ten problem zaczyna mnie bardzo denerwować, to może znajdzie się tutaj ktoś, kto wie jak go rozwiązać...
    Chodzi o to, że jakiś czas temu grałem sobie spokojnie w gta aż tu po którymś uruchomieniu gry ładuje mi się od groma tych samych samochodów i czasami, jak załaduje nowy model to go też powtarza. Mówiąc prościej- gra ładuje z pamięci klika modeli i robi się bardzo niechętna aby doczytywać nowe.
    Kilka dni temu postawiłem nową 7-kę, dodałem service pack'a i myślę sobie, że teraz będzie cacy.
    Okazuje się że tak nie jest, zaraz po rozpoczęciu gry witają mnie 3 takie same samochody, za nim jakiś inny i potem znów dwa takie same pomimo, że zawsze miałem i mam ustawione Vechicle Density na 100.
    Mój pc to:
    Intel c2q q6600 @ 2.4GHz
    nVidia GeForce 8600GT 512MB
    4GB RAM
    404gb wolnego miejsca na dysku
    Windows 7 Ultimate SP1
    Zasilacz- uwaga, niektórych może doprowadzić do pukania się w głowę i niedowierzania- LiteON 300W 8-O. No cóż poradzić, hp poszło na oszczędność
    Pełna specyfikacja pc:
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?d...ry&lc=en&dlc=pl&cc=pl&lang=pl&product=3552721
    Pisałem do supportu, ale tam po 3-cim emailu (zirka 3 tygodnie) dostałem poradę, aby zainstalować DX10...

    0 5
  • #2 24 Maj 2011 21:44
    DonAndress
    Poziom 14  

    A probowales przeinstalowac gre?
    Moze sie posypaly pliki modeli samochodow i skrypt musi nadrabiac powtarzaniem, zeby osiagnac density 100.

    Mozesz tez sprobowac podmienic samochody, ktore sie nie laduja na jakies inne z netu (w IV gralem tylko na konsoli, ale wiem, ze do SA jest mnostwo modeli)

    0
  • #3 24 Maj 2011 22:57
    tellet
    Poziom 10  

    Napisałem "postawiłem nową 7-kę" co oznacza, że gry i wszystko skasowałem. Pozaty, chodzi o to, że nie ładuje wszystkich dostępnych modeli, a nie że nie ładuje niektórych (wiem, że dziwnie to zdanie brzmi).

    0
  • #4 25 Maj 2011 07:11
    DonAndress
    Poziom 14  

    Nowa 7-ka ok, ale faktycznie nie rozumiem drugiego zdania. Jakby Ci nie ladowal wszystkich to bys nie mial czym jezdzic. Moglbys napisac jasniej? Poza tym, co Ci szkodzi podmienic na chwile jedno auto.

    0
  • #5 25 Maj 2011 14:47
    tellet
    Poziom 10  

    No chodzi o to, że jak rozpoczynam nową grę, to na wejściu witają mnie 4 takie same samochody. Gra zamiast ładować i zmieniać samochody to wciąż tłucze te same i po drogach mi jeżdżą same kombiaki, vany i tiry... A powinna być jakaś rozrzutność... A co do dodawania samochodów, to chyba na czystej grze nie powinno się nic psuć?

    0
  • #6 25 Maj 2011 15:08
    DonAndress
    Poziom 14  

    No nie powinno.
    Ale Windows z zalozenia tez powinien byc bezpieczny i stabilny, a o niczym to nie swiadczy.

    Proponuje poszukac forum wylacznie o GTA, a najlepiej o GTA IV i tam poczytac, czy ktos mial podobny problem. Niewykluczone, ze skrypt po prostu od czasu do czasu robi problemy...

    0
  Szukaj w 5mln produktów